Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Job Shadow Day 2011

0

9 000 de elevi cu varsta intre 7 si 19 ani din 213 orase si localitati participa la Job Shadow Day 2011.

Job Shadow dezvolta relatia dintre scoala si comunitatea locala prin faptul ca profesorii sunt cei care incheie parteneriate cu comunitatea de afaceri pentru implicarea elevilor pentru o zi in viata reala a companiilor locale. O data formate aceste parteneriate, apropierea scolii de companiile si de institutiile publice locale si schimbul de informatii si bune practici devine o obisnuinta benefica tuturor.

Sursa: comunicatedepresa.ro

Daniela Staicu, Marketing Manager, Junior Achievement Romania

Cu o traditie de 14 ani in Statele Unite ale Americii si 9 ani in Romania, programul eveniment Junior Achievement “Job Shadow Day” se desfasoara anual in 11 tari din Europa, in Statele Unite ale Americii, Canada, Hong Kong si Japonia si are ca scop creare unei interactiuni intre tineri si comunitatea de afaceri locala prin promovarea unei mai bune intelegeri a functionarii unei companii, ce inseamna sa lucrezi intr-o companie si ce calitati sunt cautate de angajatori.

In acest an, peste 220 de institutii de invatamant din tara si 9.000 de elevi cu varsta intre 7 si 19 ani din 213 orase si localitati participa la Job Shadow Day 2011. In timp ce 2.000 de elevi din clasele a 11-a si a 12-a vor sta pentru o zi “in umbra” unui profesionist dintr-un domeniu in care elevii isi doresc sa lucreze, 7.000 de elevi din clasele I-X vor merge in vizita la locul de munca al unuia din parinti. Job Shadow Day la companii pentru elevii din Bucuresti se va derula pe 15 aprilie, in cadrul targului international “Targul Absolventilor 2011” (www.targulabsolventilor.ro)

O zi de shadowing le ofera elevilor o perspectiva  a  realitatii  de la locul de munca intr-o companie si incurajeaza implicarea companiilor si institutiilor publice prin angajatii participanti in proiect si mediatizarea ofertelor de pe piata muncii. Job Shadow Day incearca sa le ofere tinerilor raspunsuri la intrebari precum: „Ce  vreau sa devin dupa ce termin scoala? Care este cel mai potrivit loc de munca pentru mine?” dar si companiilor, la intrebarile: „Cum vor fi viitorii angajati? Cu ce cunostinte pleaca din scoala? Ce asteptari au tinerii de la locul de munca?”

„Job Shadow dezvolta relatia dintre scoala si comunitatea locala prin faptul ca profesorii sunt cei care incheie parteneriate cu comunitatea de afaceri pentru implicarea elevilor pentru o zi in viata reala a companiilor locale. O data formate aceste parteneriate, apropierea scolii de companiile si de institutiile publice locale si schimbul de informatii si bune practici devine o obisnuinta benefica tuturor”, declara Daniela Staicu, Marketing Manager, Junior Achievement Romania.

Localitatile si orasele in care se deruleaza Job Shadow Day 2011:Alba Iulia, Alexandria, Bacau, Baia Mare, Barlad, Beclean, Bistrita, Botosani, Braila, Branesti, Brasov, Bucuresti, Buzau, Calafat, Campia Turzii, Campina, Campulung, Caracal, Chiotorani, Cisnadie, Cochireleanca, Codlea, Comanesti, Constanta, Copsa Mica, Corabia, Craiova, Crucea, Curtea de Arges, Dragotesti, Drobeta Turnu-Severin, Falticeni, Fieni, Focsani, Galati, Geoagiu, Gura Humorului, Gurahont, Halaucesti, Horezu, Horia, Hunedoara, Ianca, Iasi, Ion Creanga, Lunca Banului, Mangalia, Maracineni, Marghita, Medias, Mereni, Miroslava, Motoseni, Negoiesti, Ocna Mures, Oltenita, Onesti, Oradea, Orovita, Orodel, Pangarati, Pascani, Petelea, Petrila, Petrosani, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Resita, Rosiori de Vede, Runcu, Sannicolau Mare, Satu Mare, Scornicesti, Sibiu, Sighetul Marmatiei, Sighisoara, Slatina, Stanca, Stei, Suceava, Targoviste, Targu Bujor, Targu Carbunesti, Targu Frumos, Targu Mures, Targu Neamt, Targu Jiu, Tecuci, Teius, Timisoara, Trusesti, Turda, Vadu Izei, Vatra Dornei, Videle, Vladeni, Voluntari, Zalau.

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania, organizatie non-profit a fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA si Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. In Romania, programele JA de tip „learning by doing” sunt urmate anual de peste 284 000 de elevi din 2 400 de insititutii de invatamant si se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri. Pentru detalii accesati www.jaromania.org.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.