Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Je suis Roumain (aussi)

0

Café des Roumains si asociatia ADERF (asociatia studentilor si doctoranzilor romani din Franta) au lansat pe 1 mai proiectul “Je suis Roumain (aussi)” (Si eu sunt roman).

roumanians cafeEste vorba despre o serie de portrete ale membrilor comunitatii romanesti din Franta. Pe 1 si 15 ale fiecarei luni, un nou portret este publicat pe www.cafedesroumains.com. Primul portret prezinta povestea unei tinere care are dificultati in relatia cu administratia publica, in al doilea, este prezentata ultima urmasa a pictorului Tonitza, iar al treilea portret prezinta povestea de succes a unui cercetator roman stabilit in Paris, cafedesroumains.com/je-suis-roumain-aussi

Scopul proiectului “Je suis Roumain (aussi)” este de a arata diversitatea comunitatii romanesti din Hexagon si de a lupta impotriva stigmatizarii si a cliseelor existente. Pentru a participa la proiect, romanii stabiliti in Franta sunt invitati sa trimita o scurta descriere a experientelor traite in Hexagon, la adresa redactiei cafedesroumains@gmail.com.

bougeProiectul “Je suis Roumain (aussi)” se desfasoara in parteneriat cu asociatia spaniola Casa Valenciana de Paris, cu organizatia culturala Maison d’Europe et d’Orient, magazinul online Bouge si organizatia pentru combaterea discriminarii Le Réald.

O prima dezbatere si proiectie video a interviurilor realizate se va organiza in luna iulie la Paris, in prezenta participantilor la proiect, a partenerilor si a jurnalistilor de la Café des Roumains. In septembrie, este prevazuta organizarea unei expozitii foto cu portretele membrilor diasporei romanesti din Franta, realizate de fotograful Gil Roy.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.