Je suis Roumain (aussi)

0

Café des Roumains si asociatia ADERF (asociatia studentilor si doctoranzilor romani din Franta) au lansat pe 1 mai proiectul “Je suis Roumain (aussi)” (Si eu sunt roman).

roumanians cafeEste vorba despre o serie de portrete ale membrilor comunitatii romanesti din Franta. Pe 1 si 15 ale fiecarei luni, un nou portret este publicat pe www.cafedesroumains.com. Primul portret prezinta povestea unei tinere care are dificultati in relatia cu administratia publica, in al doilea, este prezentata ultima urmasa a pictorului Tonitza, iar al treilea portret prezinta povestea de succes a unui cercetator roman stabilit in Paris, cafedesroumains.com/je-suis-roumain-aussi

Scopul proiectului “Je suis Roumain (aussi)” este de a arata diversitatea comunitatii romanesti din Hexagon si de a lupta impotriva stigmatizarii si a cliseelor existente. Pentru a participa la proiect, romanii stabiliti in Franta sunt invitati sa trimita o scurta descriere a experientelor traite in Hexagon, la adresa redactiei cafedesroumains@gmail.com.

bougeProiectul “Je suis Roumain (aussi)” se desfasoara in parteneriat cu asociatia spaniola Casa Valenciana de Paris, cu organizatia culturala Maison d’Europe et d’Orient, magazinul online Bouge si organizatia pentru combaterea discriminarii Le Réald.

O prima dezbatere si proiectie video a interviurilor realizate se va organiza in luna iulie la Paris, in prezenta participantilor la proiect, a partenerilor si a jurnalistilor de la Café des Roumains. In septembrie, este prevazuta organizarea unei expozitii foto cu portretele membrilor diasporei romanesti din Franta, realizate de fotograful Gil Roy.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează