Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

JazzyBIT deschide, la New York, secțiunea europeană a legendarului Blue Note Jazz Festival

0

Trio-ul timișorean JazzyBIT, una dintre cele mai apreciate şi mai ascultate trupe românești de jazz, debutează la New York, în 1 iunie, în deschiderea European Sounds Series, secțiunea europeană a legendarului Blue Note Jazz Festival, reper al vibrantului cartier artistic Greenwich Village.

 

European Sounds Series se derulează sub egida asociației institutelor culturale europene EUNIC New York și va prezenta, pe tot parcursul lunii iunie, 11 trupe de jazz din 11 țări: România, Estonia, Spania, Olanda, Austria, Luxemburg, Franța, Malta, Germania, Lituania și Portugalia.

 

 

Pe lângă prezența în programul Blue Note Jazz Club, JazzyBIT va mai susține concerte și la Philadelphia (2 iunie, la South Jazz Club), New York (31 mai și 3 iunie, la Rockwood Club, respectiv, Nublu) și Boston (4 iunie la Schooler’s Club). Miniturneul american al JazzyBIT este realizat cu sprijinul ICR New York.

 

 

JazzyBIT este format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) şi s-a format în anul 2012, lansând până acum două albume: „Touch the Sky” (2014) şi „Horizon” (2016). În 2013, JazzyBIT a câștigat premiul pentru debut al Fundației „Muzza” din București, iar în 2017, membrii grupului au fost desemnaţi de către Fundaţia Culturală Jazz Banat „muzicienii anului”. Trupa JazzyBIT a primit numeroase premii și distincții în România și în afara țării, concertând în nouă țări de pe două continente, în cadrul unora dintre cele mai mari festivaluri de jazz din lume.

Mai multe informații la www.icrny.org și https://www.facebook.com/RCINY

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.