Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Iutta lansează colecția Polaris, inspirată de astrul călăuzitor

0

Iutta lansează colecția Polaris, inspirată de astrul călăuzitor de pe bolta cerească

Iutta lansează o nouă colecție de genți din piele brodate create în jurul motivului cosmic care redă forma, strălucirea și semnificațiile mistice ale Stelei  Nordului, cunoscută ca Axis Mundi, centrul Universului sau legătura dintre pământ și lumea nevăzută.

Iutta brodează povestea noii colecții în jurul Stelei Nordului, astrului călăuzitor

În vremuri de demult, Steaua Nordului era astrul călăuzitor al navigatorilor și al păstorilor.Datorită poziției sale fixe, axa lumii își răsfrânge lumina asupra călătorilor pe timpul nopții, ajutându-i să ajungă la destinație. În calitate de sfetnic și reper pentru drumeții care călătoresc, steaua cu opt colțuri este un important motiv de ghidare și protecție des întâlnit în cultura tradițională românească.

Nicoleta Chirica, fondator și designer Iutta, povestește:

Prin intermediul colecției Polaris mi-am propus să revalorizez un simbol pe care strămoșii noștri l-au folosit în trecut ca semn de ghidare, care reprezintă chiar axis mundi. Faptul că am lucrat alături de un tânăr designer pentru a crea una dintre gențile din această colecție a adus un plus de noutate, iar motivul central a fost ales de purtătoarele de doruri, ale căror povești de suflet ne sunt izvor de inspirație. Colecția include genți, încălțăminte și accesorii cu noi siluete, într-o paletă cromatică care rezonează cu nuanțele sezonului rece. Astfel, am creat o nouă linie rafinată care aduce în contemporan valorile străvechi pe care le celebrăm și purtăm cu mândrie.

Polaris reunește genți cu motiv astral, realizate în culorile pământului

Colecția care poartă amprenta luminii călăuzitoare a Stelei Nordului reunește piese noi, fiecare cu un contur distinctiv, având în comun un motiv astral care invită la întoarcerea către sine și la redescoperirea ghidării interioare. Nuanțe de crem, verde, gri, negru, bleumarin și bordeaux, atemporale, ușor de asortat și în tendințe în acest sezon, se îmbină cu felurite texturi de piele și broderii alese.

Colecția Polaris este disponibilă în magazinul online al brandului și va fi lansată în premieră la târgul de design contemporan V for Vintage, în perioada 11-12 noiembrie, la Grand Hotel du Boulevard. Mai multe detalii despre noile accesorii cu motive folk brodate pe piele naturală găsiți pe www.iutta.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.