IT-ul romanesc vazut bine in NY Times!

0

Publicaţia americană NY Times a publicat un articol interesant la adresa antreprenorilor români, mai ales a celor din domeniul IT.

Potrivit acestui articol, antreprenorii români ţintesc piaţa globală pentru că în România beneficiază de condiţii propice pentru dezvoltare, precum o bază de tineri talentaţi şi oportunităţi datorate numărului foarte redus de companii mici înfiinţate.

„Sunt foarte optimist în privinţa a ceea ce pot face în România micile companii nou-înfiinţate”, a declarat, într-un interviu telefonic, preşedintele Microsoft Europa, Jan Muehlfeit, pentru cotidianului New York Times (NYT). Baza locală de talent în IT este unul din principalele motive pentru care Microsoft a investit în România, a adăugat el.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET via MEDIAFAX

In Romania, Start-Ups Gain Strength

With a sparkling start-up scene and a wealth of young talent, Romanian entrepreneurs, especially in the information technologies sector, are aiming for the global market.
Romanian start-ups have recently figured among the most promising in Europe. The Telegraph, a British newspaper, worked with the technology start-up blog TechCrunch to compile a 2011 ranking of the top 100 emerging technology businesses in Europe. The list included three companies from Romania.
More information on nytimes.com


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează