Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Istoria exegezei și criticii de modă, în dezbatere la ICR Londra

0

Sanda Miller, cunoscutul istoric al artei și brâncușolog de origine română, își lansează la Institutul Cultural Român din Londra, în 22 martie, cartea sa cea mai recentă, Fashion Journalism: History, Theory and Practice. Scrisă în colaborare cu universitarul australian Peter McNeil, impozantul volum, apărut la prestigioasa editură britanică Bloomsbury, este unica istorie generală a unui gen distinct dar foarte influent, și anume exegeza și jurnalismul care au ca domeniu designul de modă.


Explorând acele aspecte ce diferențiază, de sute de ani, acest tip de exegeză de alte forme de critică, volumul cuprinde atât o panoramă istorică a genului, cât și mai multe studii de caz, de la relatările lui Carmel Snow cu privire la Dior și stilul „New Look”, până la receptarea creațiilor lui Yves Saint Laurent în anii șaptezeci sau rolul Dianei Vreeland ca critic de modă.

Lansarea va avea loc, la sediul din 1 Belgrave Square, sub forma unui dialog despre „scriitura modei” cu autoarea Sanda Miller şi editoarea Frances Arnold. Dialogul va fi punctat de intervenții muzicale susținute, la pian, de Lady Rose Cholmondeley, președinta Societății „Chopin” din Marea Britanie.

Sanda Miller este cercetător la Southampton Solent University și profesor invitat la Istituto Marangoni (din 2011) și Milan Fashion Institute (din 2014), unde predă un curs de Istoria modei la nivel masteral. Și-a început cariera de autor la începutul anilor ‘80, cu un articol despre ansamblul brâncușian de la Târgu Jiu, solicitat de și apărut în revista Burlington (considerată cea mai bună revistă de istorie de artă din Marea Britanie, pentru care continuă să scrie în prezent). De atunci a scris diverse articole, cărți sau capitole în volume colective, continuându-și cariera jurnalistică prin publicarea unor articole sau recenzii în reviste specializate din Marea Britanie, Europa și SUA. A mai publicat volumele Constantin BrâncuşiConstantin Brancusi: A Survey of His WorkThe Dark Night of the Soul: Ana Maria Pacheco și Fashion Writing and Criticism.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.