Invitatie la egoism

0

Un studiu recent arata ca cititorii sunt o specie pe cale de disparitie. Mai ales pe taramurile romanesti. Ritmul de viata alert din ultimii ani si preturile “piperate” ale cartilor au suprimat chiar si pofta de lectura a cititorilor pasionati. Oamenii nu mai gasesc timpul si rabdarea necesare pentru a sta cateva ore cu o carte in mana, pentru a merge la biblioteca sau la librarie. Iar alternativele mult mai dinamice şi mai atragatoare, care nu necesita un efort la fel de mare ca cititul unei carţi, precum filmele si internetul, au ca efect inducerea unui dezinteres fata de lectura, mai ales in randul tinerilor. Pana la urma, a citi o carte e un fel de declaratie de independenta, nu credeti? Insa cu totii ne bucuram cand vedem tineri citind in mijloacele de transport in comun.

Din punctul de vedere al BookLand trebuie sa renuntam la ideea de a vinde cartea numai in librarie sau de a o tine la biblioteca sa se prafuiasca. Cartea trebuie sa fie acolo unde oamenii sunt deja: online sau la mall!

Milioane de romani au avut sau vor avea ocazia, pana la 23 Dec’12, sa se intalneasca cu Cartea in mall-urile preferate din 39 orase. In plus BookLand ii invita pe toti internautii cu gusturi ‚clasice’ sa viziteze libraria virtuala www.book-land.ro, unde peste 20,000 titluri de carte / muzica / film / jocuri ii asteapta la pret de producator. Ofertele BookLand sunt irezistibile tocmai pentru ca ies din tiparul plictisitor al librariilor traditionale. Orice comanda de minim 50 de lei ajunge la destinatie insotita de un cadou “asortat”, pentru ca momentele pe care cititorii si le dedica sa fie cat mai placute.

Pentru a reinvia in randul romanilor placerea de a citi cartea trebuie (re)integrata in viata de zi cu zi. Alaturi de o invitatie la concert, un bilet la teatru sau un set de baie pentru relaxare, cartea are mai multe sanse sa atraga atentia. BookLand nu incearca doar sa vanda carte, ci prin cadourile variate pe care le ofera saptamanal, sa recomande un program de petrecere a timpului liber, care sa includa si ceva timp pentru lectura (si nu numai). Cei interesati pot fi la curent cu ultimele oferte abonandu-se la newsletter-ul BookLand sau dand like paginii de Facebook‚ BookLand Targ si Librarie’.

 

Caravana BookLand

In 2011 peste 2,5 milioane de romani au avut ocazia sa se intalneasca in Caravana BookLand cu cartile a 100 edituri, in 10 orase. Anul acesta, incepand din Martie pana in Decembrie Caravana se opreste in 39 orase, fiind cea mai de amploare initiativa culturala. S-a reusit coborarea cartii din turnul de fildes in aglomeratele mall-uri. Moto: „BookLand vine acolo unde oamenii sunt deja. Nu-i cheama, ci ii urmeaza!”

Libraria online

www.book-land.ro este libraria online care rasplateste cititorii cu varii surprize pentru orice achizitie facuta. In plus, prezinta un filtru de cautare ajustabil dupa criteriul editurii/producatorului, autorului/artistului, pretului si genului din care titlul face parte. Este libraria virtuala user friendly care se ambitioneaza sa intuiasca preferinte de lectura/muzica/fim, sa le sustina prin oferte de pret intocmai cu ale producatorului si chiar sa devina cea mai mare librarie online.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează