Start de cariera @ Romania. Interviul de 1 minut cu Raluca Curcan, internship la Rompetrol

0

Se poate cariera de succes in Romania? Se poate avea in tara un loc de munca decent pentru un tanar absolvent de studii superioare? Exista si povesti de succes? Noi (RomaniaPozitiva) dorim sa cautam povestile de Bine despre inceputul de drum intr-o cariera de succes in Romania.

In acest sens, incercam sa-ti aducem cateva povesti din organizatiile unde exista programe de recrutare si pregatire pentru tinerii absolventi de facultate. Ne face placere sa-ti prezentam un scurt interviu cu Raluca Curcan, parte din programul de internship la Rompetrol. Grupul Rompetrol desfasoara un astfel de program de intership pentru 39 de absolventi de studii medii si superioare din Constanta, Ploiesti, Iasi, Bucuresti si Cluj.

Interviul de 1 minut cu Raluca Curcan

RomaniaPozitiva: Ce ai invatat pe parcursul programului de internship?

Raluca Curcan: Programul de 2 luni de internship a reprezentat pt mine cea mai mare sansa de a intelege practic cei 4 ani de facultate. Am urmarit procesele, am inteles functionarea utilajelor tehnologice. A fost exact ce mi-am dorit: intelegerea procesului in sine si constientizarea situatiilor care pot aparea.

RomaniaPozitiva: De ce cariera in Romania?

Raluca Curcan: Rompetrol este firma de renume, iar faptul ca mi s-a acordat sansa de a lucra in cadrul acestui colos imi ofera respect de sine, dar si in fata celorlalti.

RomaniaPozitiva: Care crezi ca sunt elementele necesare unei cariere de succes in Romania?

Interes, dedicare, implicare. Iar lista poate continua; oricum trebuie armonizate toate aceste elemente.

RomaniaPozitiva: Cateva cuvinte despre tine

Raluca Curcan: Persoana sociabila, curioasa, dedicata, mereu in cautarea provocarii (acest internship este o provocare) .

RomaniaPozitiva: Un vis al tau despre Romania.

Raluca Curcan: Mai multi oameni fericiti, mai multa verdeata.

———————————————————————————————————————————————–

Despre programul de Internship 2011 / Grupul Rompetrol

Grupul Rompetrol, prin companiile membre – Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals şi Rominserv, a finalizat procesul de recrutare şi selecţie a 39 de absolvenţi de studii medii şi superioare din Constanţa, Ploieşti, Iaşi, Bucureşti şi Cluj, pentru programul de internship din acest an.

“Rompetrol Internship oferă tinerilor posibilitatea de a-şi completa educaţia teoretică cu experienţa practică, de a se familiariza cu echipamentele şi fluxurile tehnologice ale rafinăriei Petromidia. Sub îndrumarea specialiştilor noştri, cei selectaţi vor desfăşura activităţi de o complexitate progresivă, cu sarcini precise şi obiective de performanţă”, declară Anneliese Anghel, directorul de Resurse Umane al Grupului Rompetrol.

Prima etapă a programului se desfăşoară în perioada 01 august – 30 septembrie 2011 şi se va încheia cu o evaluare a abilităţilor şi cunoştinţelor tehnice asimilate, în urma căreia o parte dintre participanţi vor fi selectaţi pentru următorul stadiu al programului de Internship, cu o durata de 6 luni (octombrie 2011 – martie 2012), ce permite  punerea în practică a cunoştinţelor în cadrul mai multor sectoare din cadrul unităţilor de rafinărie/ petrochimie.

La finalul acestuia, tinerii vor avea şansa de a începe o cariera de succes în cadrul Grupului Rompetrol. În 2010, din cele 76 de persoane care au participat în cadrul programului de internship 27 au devenit angajaţi ai companiilor Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals şi Rominserv (contractorul general al Grupului).

Costurile aferente programului de Internship (salarii, cazare, transport) sunt suportate integral de Grupul Rompetrol.

În acest an, peste 1.500 de absolvenţi cu specializările chimie industrială, automatică/ informatică industrială, prelucrarea petrolului, inginerie civilă, electrică şi energetică, finanţe-contabilitate şi-au depus aplicaţiile până la data de 30 iunie pe site-urile de recrutare, pe cel al Grupului (cariere.rompetrol.com), cât şi direct la departamentul de resurse umane Rompetrol de pe platforma Petromidia sau la târgul de job-uri “Angajatori de Top”.

Din 2002 până în prezent, aproximativ 400 de absolvenţi de studii superioare şi medii au urmat programul de Internship, dintre care 111 persoane şi-au început cariera în cadrul Grupului Rompetrol.


Multumim Raluca! Mult succes in cariera ta!

Interviurile RomaniaPozitiva, noiembrie 2011

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează