Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Institutul Aspen România și Primăria Constanța organizează un forum economic  cu participare internațională

0

Constanta Danube – Black Sea Economic Opportunities Forum, organizat de Institutul Aspen România și Primăria Municipiului Constanța, va avea loc pe 28 septembrie 2018, începând cu ora 11.00, la Hotel Nyota, Mamaia, Constanța.

Evenimentul are loc cu doar câteva luni înainte de președinția României a Consiliului Uniunii Europene și își propune să exploreze o serie importantă de proiecte și perspective de finanțare pentru regiunea Constanța, pornind de la concluziile Aspen City Lab și de la recomandări ale Băncii Mondiale și BERD. Cu această ocazie, vor fi analizate mai multe opțiuni de finanțare, de la investiții străine și opțiuni naționale la Strategia Dunării și alte fonduri europene, precum și alte soluții de investiții instituționale și private.

România poate deveni o poartă între Est și Vest, Nord și Sud, și are potențialul de a se dezvolta într-un hub regional pentru dezvoltarea infrastructurii, a energiei și a activităților comerciale. Constanța și Marea Neagră au un potențial important în sectorul energetic, ce nu numai că poate ajuta România să-și câștige independența energetică, ci poate contribui și la dezvoltarea unei Uniuni energetice durabile. Astfel, Constanța ar trebui să își consolideze capacitatea de a deveni un nod energetic și mai important la nivel regional și european.

Printre cei care vor lua cuvântul se numără gazdele evenimentului Mircea Geoană, președintele Institutului Aspen, și Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, dar și invitații Samuel Burke, corespondent CNN pe tehnologie, precum și reprezentanți ai Guvernului României, Parlamentului European, Băncii Mondiale, IFC, BERD și ai mediului de afaceri.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.