Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Institutul Aspen România organizează a șasea ediție a evenimentului Aspen Healthcare Forum

0

Înalți oficiali și factori de decizie din domeniul sănătății, experți naționali și internationali specializați în politici de sanatate, cercetători și specialisti în tehnologii medicale și din industria farmaceutica vor fi prezenți la Aspen Healthcare Forum, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate dezvoltarii si implementarii programelor de sanatate și îmbunătățirii asistentei medicale din România.

Evenimentul va avea loc pe 24 octombrie 2017, în cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român începând cu ora 09:00. Printre persoanele care vor lua parte la discuții se vor număra: Prof. Dr. Florian Dorel Bodog, ministrul Sănătății, Prof. Dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentant al României la OMS, Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Dr. Diana Loreta Păun, Consilier de Stat în cadrul Departamentul Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale și Mircea Geoană, președintele Institutului Aspen România. Totodată, la eveniment vor participa și reprezentanți ai sistemului medical din străinătate: Prof. Univ. Dr. Christoph Zielinski, președinte al Diviziei Clinice de Oncologie în cadrul Departamentului de Medicină al Universității de Medicină din Viena și Prof. Univ. Dr. Ron Dagan, coordonatorul Departamentului de Pediatrie de la Spitalul și Universitatea de Medicina Beer-Sheva din Israel.

Oficialii și specialiștii din sănătate prezenți la eveniment vor aborda subiecte legate de îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate din România, vor discuta despre harta nevoilor din sistemul de sănătate din România și despre soluțiile integrate aplicabile, dar și despre noile tehnologii dezvoltate pentru creșterea performanței sistemelor de sănătate. În plus, la Aspen Healthcare Forum se va vorbi și despre modelele funcționale ale sistemelor aplicate în străinătate.

Aspen Healthcare Forum face parte din Programul Healthcare & Quality of Life, dezvoltat de Institutul Aspen România. Scopul programului este de a extinde sfera dezbaterilor privind politicile publice de sănătate, de a susţine o reformă sustenabilă a sectorului medical şi de a  elabora o Carta Albă a Sănătății cu principii și obiective care să fie acceptate și asumate de zona politică și administrativă, dar și de mediul privat, societatea civilǎ şi mediul academic.

Pentru perioada 2017-2018, un obiectiv cheie al Programului este reprezentat de identificarea și realizarea consensului privind prioritǎţile pentru domeniul sănătate, având în vedere faptul că România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Parteneri instituționali ai evenimentului: Comitetul Olimpic și Sportiv Român; Ministerul Sănătății; Comisia pentru Sănătate Publică, Senat; Comisia pentru Sănătate și Familie, Camera Deputaților; Casa Naţională de Asigurări de Sănătate; Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”; Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti (SNSPMPDSB).

Knowledge Partners: EY România, Central European Cooperative Oncology Group (CECOG), Societatea Română de Microbiologie.

Parteneri ai programului Healthcare&Quality of Life: Roche, Farmexpert, Janssen, Sanofi, Abbvie, Philips.

Partener al conferinței: Pfizer.

Eveniment sprijinit de Medical PR.

Pentru detalii suplimentare despre eveniment și lista completă a speakerilor, consultați agenda:

http://aspeninstitute.ro/evenimente/aspen-healthcare-forum

 

Participarea presei la eveniment se face doar pe bază de acreditare la adresa press@aspeninstitute.ro, până luni, 23 octombrie, la ora 18:00.

 

 

Despre Institutul Aspen România

Aspen România, organizatorul Bucharest Forum, este o asociaţie apolitică, nonguvernamentală, nonprofit dedicată promovării leadership-ului vizionar în România și încurajării dezbaterii deschise și informate între lideri referitor la provocările cu care România se confruntă astăzi. Institutul promovează o metodă de dezbatere cu ușile închise care să încurajeze schimbul direct de idei și dezvoltarea de relaţii interpersonale între diverse sectoare de activitate.

În cadrul meselor rotunde, discuţiile sunt deschise de alocuţiunile susţinute de experți invitaţi și sunt facilitate de moderatori cu experienţă. Înainte de începutul dezbaterii, sunt oferite materiale care să îndemne participanţii la reflecţie asupra subiectelor de discuţie ale conferinţei.

Printre membrii Board-ului internațional al Institutului Aspen se numără Madeleine Albright, Lester Crown, Leonard Lauder, Mircea Geoană, Walter Isaacson, Henry Kissinger, Robert S. McNamara, Majestatea Sa Regina Noor sau Condoleezza Rice.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.