Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Înscrieri pentru programul Artist-in-Residence 2019 Burse oferite de Cancelaria Federală a Austriei în cooperare cu KulturKontakt Austria

0

Înscrieri pentru programul Artist-in-Residence 2019

Burse oferite de Cancelaria Federală a Austriei în cooperare cu KulturKontakt Austria

Cancelaria Federală a Austriei în cooperare cu KulturKontakt Austria oferă 50 de rezidenţe artistice pentru 2019 în Austria (Viena şi Salzburg), în cadrul programului Artist-in-Residence 2019, pentru următoarele domenii:

  • arte plastice*, artă fotografică, artă media**, compoziţie muzicală (rezidenţe cu durată de 3 luni);

  • literatură, literatură pentru copii şi tineri, traduceri literare (rezidenţe cu durată de 1-2 luni);

  • educaţie artistică şi culturală *** (rezidenţe cu durată de o lună).

* Aplicațiile din sectorul artelor performative nu vor fi acceptate.

** Din motive organizatorice, programul nu poate accepta aplicații din sectorul cinematografiei.

*** Educație culturală. Pentru o aplicație în acest sector condiția principală este ca aplicanții să își poată asuma responsabilitatea părții pedagogice a unei expoziții, a unui concert, a unei piese de teatru etc., precum și pe cea a comunicării între public și artiști / arta acestora.

Pe parcursul acestor rezidenţe, beneficiarii vor avea ocazia să se familiarizeze cu mediul cultural austriac, să intre în contact cu artişti locali şi să dezvolte proiecte culturale. De asemenea, artiştii selectaţi vor putea participa activ la Artist-in-Residence-go-to-School-Programme organizat de KulturKontakt Austria (programul include lecturi şi ateliere în şcoli din Austria).

Acest program se adresează tinerilor artişti care au domiciliul stabil în afara Austriei, cu vârsta până la 40 de ani, care au terminat studii de specialitate, având cunoştinţe elementare de limba germană sau limba engleză.

Nu sunt eligibili cetăţenii austrieci şi candidaţii care au participat la ediţiile anterioare ale programelor de rezidenţe (artist-in-residence-programmes) organizate de KulturKontakt Austria, Cancelaria Federală a Austriei sau Ministerul Federal al Educaţiei, Artei şi Culturii din Austria.

Artiştii participanţi la programul de rezidenţe vor fi desemnaţi de jurii formate din experţi pentru fiecare domeniu propus.

Termenul limită pentru înscriere este 30 septembrie 2018.

Pentru informaţii detaliate cu privire la procedura de înscriere pentru fiecare domeniu în parte şi pentru acces la materiale suplimentare, vă rugăm să accesaţi următoarele link-uri: http://www.kulturkontakt.or.at (KulturKontakt Austria) sau http://www.kunstkultur.bka.gv.at (Cancelaria Federală a Austriei). Artiștii străini pot aplica pentru această bursă electronic pe platforma http://www.artists-in-residence-austria.at/.

Institutul Cultural Român de la Viena

Argentinierstr. 39, 1040

Tel.: +431 319 10 81;

office@rkiwien.at

www.rkiwien.at | www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.