Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Inovație în educație: platforma DGcademy

0

O punte pe care se întâlnesc actorii implicați în educație, un instrument pentru promovarea și recunoașterea proiectelor cu impact  educațional

București, 29 noiembrie 2019: Digital Bridge Association (www.euractiv.ro) anunță lansarea platformei DGcademy  www.dgcademy.com, proiect finanțat de The Black Sea Trust for Regional Cooperation.

Digital Bridge Association își propune prin proiectul DGcademy să construiască punți și să consolideze legăturile dintre toți cei pasionați de o mai bună educație, între toți oamenii responsabili care folosesc cele mai noi metode și tehnologii pentru dezvoltarea aptitudinilor necesare economiei cunoașterii.

EURACTIV a împlinit anul acesta 15 ani de când e online .ro, iar Educația a fost printre secțiunile de start. Este momentul ca aceasta să devină interactivă. Versiunea beta a platformei a fost lansată pentru testare online pe 27 iulie anul acesta, de ziua aproximării π.

 ”Așa cum π este indispensabil în matematică, educația are nevoie, ca orice alt domeniu, de investiții. DGcademy este o platformă care include o componentă de vizualizare și sinteză a proiectelor de succes, oportunități de finanțare, astfel încât acestea să fie ușor de identificat prin localizare, criterii de căutare, filtre. Proiectele de succes pot fi finalizate sau în curs de implementare. Îi invităm pe cei care doresc să își înscrie proiectul de succes pe platformă să folosească platforma DGcademy, pe care vom continua să o îmbunătățim.” – a declarat Manuela Preoteasa, Președinte Digital Bridge Association.

Platforma DGcademy are următoarele funcționalități:

–         EDUMAP: harta proiectelor relevante din educație

–         EDUFUNDS: instrument de solicitare finanțare și de promovare apeluri deschise ale finanțatorilor proiectelor educaționale

–         EVENIMENTE: calendarul evenimentelor din educație

–         PROIECTE DE SUCCES: promovarea proiectelor de impact

Plaforma DGcademy.com, parte a inițiativei DGcademy, a fost finanțată prin Black Sea Trust, o inițiativă a German Marshall Fund. Proiectul a început în 7 ianuarie 2019 și are o durată de 12 luni.

”Am selectat aplicația DGcademy pentru obiectivele de impact în domeniul educației, pentru că deschide sub o umbrelă comună oportunități multiple ale inițiativelor educaționale. Comunicarea despre proiectele relevante din educație susține cooperarea online, recunoașterea celor mai importanți actori în educație și atragerea sprijinului pentru susținerea proiectelor inovative.” – a declarat Maria Florea, Program Officer, Black Sea Trust.

Platforma DGcademy este un pas important în acest efort, un instrument util pentru identificarea celor mai relevante proiecte, pentru crearea unei comunități a actorilor implicați în educație, un loc unde cererea întâlnește oferta în educație, unde nevoile sunt identificate iar mijloacele de acoperire a lor sunt descrise prin disponibilitatea granturilor și a altor surse de finanțare.

Platforma DGcademy este o resursă pentru organizațiile care au nevoie de sprijin și un mijloc de a construi parteneriate solide pentru corporații și companii care doresc să se implice în educație. Prin poveștile de succes care vor fi promovate pe platformă se va evidenția impactul investițiilor în educație iar actori de succes vor fi un exemplu de urmat.

DGcademy lansează campania de promovare a proiectelor relevante în educație

Odată lansată online componenta EDUMAP a platformei, beneficiarii de proiecte sunt invitați să se înregistreze și să descrie proiectele lor. DGcademy lucrează cu personalități recunoscute pentru impactul lor în educația tinerilor și va elabora un set de criterii pentru selectarea proiectelor de succes. Aceste proiecte vor beneficia de o promovare prin tehnici de storytelling.

Este necesară înregistrarea în prealabil. Un ghid de înregistrare a proiectelor în EDUMAP a fost creat în acest sens. Noi facilități pentru utilizatorii platformei vor fi adăugate, iar comunitatea va beneficia de o secțiune de comunicare online, seminarii, conferințe, întâlniri de lucru.

Evenimentele din educație vor fi încărcate în calendarul din aplicație, astfel încât comunitatea educațională să fie la curent cu ce se întâmplă, iar platforma EDUMAP să fie un ghid de orientare pentru toți cei pasionați de o mai bună educație.

”Ne propunem să dezvoltăm platforma DGcademy, să folosim activ funcționalitățile existente și să adăugăm unele noi. Ne dorim ca toți actorii responsabili din educație să se orienteze cu EDUMAP, să fie un mijloc prin care sunt identificate nevoi și resurse, iar atunci când publicăm o poveste eroii acesteia să fie bucuroși că au pus școala lor pe hartă” – a încheiat Manuela Preoteasa, fondator DGcademy.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.