INEDIT: tineri din toată țara încearcă să-l convingă pe Mark Zuckerbeg să-și dea Cărțile pe față

0

Zeci de tineri, în frunte cu Victor Miron, inițiatorul campaniei de promovare a lecturii Cărțile pe față, doresc să-l convingă pe Mark Zuckerberg, fondatorul rețelei de socializare Facebook, să se alăture campaniei ce a luat naștere în Cluj-Napoca, la începutul anului 2014 și care s-a extins foarte rapid la nivel național. Și unde ar putea face acest lucru mai bine decât pe Facebook?

mark

Victor a înregistrat acest mesaj video adresat tânărului american, a creat un eveniment pentru această „provocare” „BookFace pe FaceBook – Îl convingem pe Mark Zuckergberg să-și dea Cărțile pe față” și speră ca tot mai multe persoane să i se alăture în acest demers.

„Vrem să-l convingem pe Mark Zuckerberg să facă Book-face pe Face-book, adică să-și schimbe poza de profil de pe pagina lui de Facebook cu una în care are o carte pe față”/ își acoperă fața cu o carte/ să apară și coperta unei cărți, explică Victor.

Mark Zuckerberg și-a propus ca în acest an să citească o carte la două săptămâni, el dedicând o pagină Facebook cărților pe care le citește. Pagina se numește A Year of Books. Clujeanul îi roagă pe cei care doresc să-l ajute, să posteze mesajul său video pe peretele paginii respective / pe pagina respectivă, astfel încât fondatorul celei mai mari rețele de socializare să nu ignore mesajul. Victor acţionează conform principiului „unde-s mulți, puterea crește”.

”Am aflat, pe surse sigure, că Mark moderează personal pagina A Year of Books, așa că acolo/ acesta e locul unde e cel mai eficace să ne trimitem mesajul.”

Anul trecut, tot cu ajutorul a zeci de internauți, echipa Cărțile pe față a reușit să-l convingă pe Andi Moisescu să poarte în emisiunea lui un tricou cu mesajul ”book selfie is the new selfie”. În cadrul acestei campanii au mai avut loc acțiuni precum: intrare gratuită la Grădina Botanică dacă ai o carte la tine, nuntă ca la carte, căsuțe de cărți în parcuri, cabinet stomatologic anti-cariat, service auto cu bibiliotecă, gala cititorului și multe altele.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează