Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

INEDIT: tineri din toată țara încearcă să-l convingă pe Mark Zuckerbeg să-și dea Cărțile pe față

0

Zeci de tineri, în frunte cu Victor Miron, inițiatorul campaniei de promovare a lecturii Cărțile pe față, doresc să-l convingă pe Mark Zuckerberg, fondatorul rețelei de socializare Facebook, să se alăture campaniei ce a luat naștere în Cluj-Napoca, la începutul anului 2014 și care s-a extins foarte rapid la nivel național. Și unde ar putea face acest lucru mai bine decât pe Facebook?

mark

Victor a înregistrat acest mesaj video adresat tânărului american, a creat un eveniment pentru această „provocare” „BookFace pe FaceBook – Îl convingem pe Mark Zuckergberg să-și dea Cărțile pe față” și speră ca tot mai multe persoane să i se alăture în acest demers.

„Vrem să-l convingem pe Mark Zuckerberg să facă Book-face pe Face-book, adică să-și schimbe poza de profil de pe pagina lui de Facebook cu una în care are o carte pe față”/ își acoperă fața cu o carte/ să apară și coperta unei cărți, explică Victor.

Mark Zuckerberg și-a propus ca în acest an să citească o carte la două săptămâni, el dedicând o pagină Facebook cărților pe care le citește. Pagina se numește A Year of Books. Clujeanul îi roagă pe cei care doresc să-l ajute, să posteze mesajul său video pe peretele paginii respective / pe pagina respectivă, astfel încât fondatorul celei mai mari rețele de socializare să nu ignore mesajul. Victor acţionează conform principiului „unde-s mulți, puterea crește”.

”Am aflat, pe surse sigure, că Mark moderează personal pagina A Year of Books, așa că acolo/ acesta e locul unde e cel mai eficace să ne trimitem mesajul.”

Anul trecut, tot cu ajutorul a zeci de internauți, echipa Cărțile pe față a reușit să-l convingă pe Andi Moisescu să poarte în emisiunea lui un tricou cu mesajul ”book selfie is the new selfie”. În cadrul acestei campanii au mai avut loc acțiuni precum: intrare gratuită la Grădina Botanică dacă ai o carte la tine, nuntă ca la carte, căsuțe de cărți în parcuri, cabinet stomatologic anti-cariat, service auto cu bibiliotecă, gala cititorului și multe altele.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.