Incredibil, dar adevarat: Romania pe locul 1 intr-un top al proiectelor co-finantate de Uniunea Europeana!

1

Vesti bune dintr-o zona mai putin pozitiva, de obicei! Romania s-a clasat pe locul 1 intr-un top al proiectelor co-finantate de Uniunea Europeana!

In perioada 11-31 noiembrie 2011, cetatenii UE au avut posibilitatea sa voteze proiectul preferat co-finantat de Uniunea Europeana. La aceasta competitie, Romania s-a situat pe primul loc cu proiectul “Adaptarea strategica a caii ferate pentru conectarea Europei” votat de 17% din respondenti, urmata de Spania cu proiectul “Creating green jobs” (15%) si de Letonia cu “Seaside resort and international traffic benefit from big bypass” (12%).

Proiectul este calea ferata dintre orasul Campina si statiunea Predeal, linie vitala pentru legatura dintre tarile est-europene, singura conexiune din sud-estul Europei cu centrul Europei (aproximativ 48 km de cale ferata dubla).

Sursa informatiei este www.fonduri-structurale.ro unde exista si acest link pentru a consulta lista cu proiectele inscrise in competitia „Top 27 European Project”.

What’s unique: A key section of the Trans-European Transport Network is being renovated and upgraded in Romania. The railway between the town of Câmpina and the Carpathian resort of Predeal is strategically vital for linking the Eastern EU countries, and is the only connection from southeast Europe to the heart of the EU. The section is one of three main national and international railways, also crossing the country’s most important tourist area.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

  1. avatar

    Eu sunt din Brasov si locuiesc in Bucuresti si am vazut ca intr-adevar CFR-ul a facut treaba buna in Predeal. Sa mai auzim vesti bune ca acestea.

Comentează