Incredibil, dar adevarat: Romania pe locul 1 intr-un top al proiectelor co-finantate de Uniunea Europeana!

1

Vesti bune dintr-o zona mai putin pozitiva, de obicei! Romania s-a clasat pe locul 1 intr-un top al proiectelor co-finantate de Uniunea Europeana!

In perioada 11-31 noiembrie 2011, cetatenii UE au avut posibilitatea sa voteze proiectul preferat co-finantat de Uniunea Europeana. La aceasta competitie, Romania s-a situat pe primul loc cu proiectul “Adaptarea strategica a caii ferate pentru conectarea Europei” votat de 17% din respondenti, urmata de Spania cu proiectul “Creating green jobs” (15%) si de Letonia cu “Seaside resort and international traffic benefit from big bypass” (12%).

Proiectul este calea ferata dintre orasul Campina si statiunea Predeal, linie vitala pentru legatura dintre tarile est-europene, singura conexiune din sud-estul Europei cu centrul Europei (aproximativ 48 km de cale ferata dubla).

Sursa informatiei este www.fonduri-structurale.ro unde exista si acest link pentru a consulta lista cu proiectele inscrise in competitia „Top 27 European Project”.

What’s unique: A key section of the Trans-European Transport Network is being renovated and upgraded in Romania. The railway between the town of Câmpina and the Carpathian resort of Predeal is strategically vital for linking the Eastern EU countries, and is the only connection from southeast Europe to the heart of the EU. The section is one of three main national and international railways, also crossing the country’s most important tourist area.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    Eu sunt din Brasov si locuiesc in Bucuresti si am vazut ca intr-adevar CFR-ul a facut treaba buna in Predeal. Sa mai auzim vesti bune ca acestea.

Comentează