Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Începe turneul internațional „ARGO Open”, ediția a V-a, 2-6 septembrie, Ploiești

0

Dezbateri educaționale pentru elevii români și străini

ARGO Debate (http://argodebate.ro), asociație educațională regională anunță deschiderea celei de a V-a ediții a turneului internațional „ARGO Open”, singura competiție internațională de dezbateri pentru elevi din România, care va avea loc în perioada 2-6 septembrie 2016, la Colegiul Economic Virgil Madgearu, Ploiești.

argoOpen1

În cadrul competiției de dezbateri se vor confrunta 30 de echipe formate din 3-5 elevi, cu vârste cuprinse între 13-19 ani, din țări precum România, Germania, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Cehia, Slovacia, Olanda, Bulgaria, Republica Moldova, Slovenia și Uganda. Temele de discuții ale participanților vor fi subiecte planificate dar și subiecte de moment, dezbaterile fiind susținute în limba engleză. Se vor dezbate teme pe subiecte morale, filosofice, sociale sau politici publice.

„Mi-am dorit să organizăm o competiție internațională încă din perioada în care eu făceam dezbateri și este o mândrie să organizăm cea de-a V-a ediție la Ploiești. „ARGO Open” 2016 reprezintă o cale de acces în promovarea valorilor din educația românească, potențialul elevilor români dar și un mijloc de expunere a conceptului de „debate”, un concept nu foarte cunoscut în România”, explică Șerban Pitic, Președinte ARGO Debate.

„ARGO Open” este o oportunitate pentru elevii din România să își dezvolte competențe de discurs public, comunicare, gândire critică (critical thinking), toleranță pentru opinia celuilalt, ascultarea activă, abilități necesare pentru viitoarea traiectorie profesională.

Dezbaterea (debate-ul) este un mijloc pentru a dezvolta abilități de dezvoltare personală, de a participa la schimburi educaționale pentru elevii din România dar și de formare a unor competențe necesare la viitoarele locuri de muncă.

„ARGO Open”, singura competiție internațională de dezbateri pentru elevi din România își propune să aducă laolaltă elevi din mai multe țări pentru discuții, în care echipele dezbat teme de actualitate, într-un cadru organizat.

Finala va avea loc marți, 6 septembrie 2016, ora 11.00, în Sala Polivalenta a Hotelului Central din Ploiești unde se vor confrunta echipele care au demonstrat cele mai bune abilități de oratorie și argumentare. Juriul competiției „ARGO Open” este format din alumni, profesori români și arbitrii internaționali.

Detalii despre program și despre „ARGO Open” http://open.argodebate.ro

Despre ARGO Debate

ARGO Debate este o asociație educațională care promovează dezbaterile ca mijloc educațional și ca sport intelectual la nivel județean și regional. Din anul 2009 funcționează ca asociație, însă tradiția clubului datează din anul 1994. De-a lungul celor 7 ani de existență, peste 3000 de elevi cu vârste cuprinse între 13-19 ani au participat la traininguri, workshopuri, activități de club, susținute de către membrii și alumnii ARGO Debate. Prin intermediul ARGO Debate, elevii români au participat la dezbateri educaționale în Europa de Vest și de Est, Statele Unite ale Americii, Canada, Africa de Sud, Thailanda, Singapore, Qatar. Elevii români au obținut rezultate foarte bune împreună cu celelalte echipe din asociațiile membre ARDOR. În cadrul ARGO Debate există 8 cluburi de dezbateri care promovează și susțin conceptele de dezbateri printre elevii din liceele din Ploiești, Sinaia, Băicoi și Târgoviște.

Asociația ARGO Debate este membră a rețelei ARDOR (Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică – www.ardor.org.ro). Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne vizitați la adresa http://argodebate.ro  și pe facebook la www.facebook.com/ARGODebatingClub

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.