Începe „Săptămâna Nobel”

0

La Radio România Cultural începe „Săptămâna Nobel”

        De 15 ani, Radio România Cultural vă aduce informaţii în direct de la Stockholm şi vă introduce în culisele Săptămânii Nobel.

Şi anul acesta, prin vocea trimisului său special, Corina Negrea, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de ştiinţă din România, derularea săptămânii Nobel va putea fi urmărită în direct în emisiunile postului şi pe site-ul dedicat -www.nobel.radiocultura.ro.

În perioada 5-12 decembrie la Stockholm are loc ceea ce în mod tradiţional se numeşte „Săptămâna Nobel” – o serie de conferinţe de presă şi conferinţe publice susţinute de laureaţii Nobel ai fiecărui an.

The Norwegian Nobel Institute

Tot în această săptămână are loc şi concertul Nobel, oferit de fundaţia cu acelaşi nume în onoarea laureaţilor dar şi ceremonia decernării premiilor, în data de 10 decembrie, ziua morţii lui Alfred Nobel. Prezenţi in capitala Suediei, laureaţii premiilor pentru literatură, medicină sau fiziologie, chimie, fizică şi ale celor în ştiinţe economice în memoria lui Alfred Nobel , domeniile pentru care premiile se acordă la Stockholm, laureaţii participă şi la dineuri oferite de Casa Regală Suedeză, de instituţiile care fac alegerea laureaţilor – Academia Regală Suedeză de Ştiinte, Academia Suedeză şi  Institutul Karolinska – precum şi la o serie de întâlniri cu elevi ai unor licee din alte oraşe suedeze.

Într-un spaţiu temporal mai scurt, capitala Norvegiei, Oslo, găzduieşte în mod tradiţional ceremonia decernării premiului Nobel pentru pace – în aceeaşi zi de 10 decembrie dar la ora prânzului, cu trei ore înaintea ceremoniei din Stockholm, după ce în data de 9 decembrie, laureaţii premiului Nobel pentru pace susţin, tot în mod tradiţional, conferinţa de presă de la sediul Institutului Nobel din Oslo.

Seria publică dedicată premiului Nobel pentru pace se încheie în data de 11 decembrie, cu tradiţionalul concert oferit în onoarea laureaţilor.

Cu toate acestea, ascultătorii Radio România Cultural vor fi în permanenţă conectaţi prin transmisiunile de la faţa locului realizate de Corina Negrea pe tot parcursul Săptămânii Nobel , pentru toate posturile naționale și regionale, inclusiv Radio România Actualități.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează