Începe International Student Week in Timișoara

0

ISWinT transformă Timișoara într-un centru multicultural pentru 12 zile În mai puțin de 3 zile va avea loc cel mai longeviv festival internațional dedicat tinerilor din toate colțurile lumii, ISWinT (International Student Week in Timișoara).

17499348_1062821060488925_3666092793020740292_n

Ajuns la cea de-a XXIV – a ediție și având tema „Travel to learn, express yourself!” acest eveniment susține multiculturalitatea și diversitatea. Organizatorii, studenții din Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare), așteaptă peste 100 de studenți internaționali în perioada 24 iulie – 4 august 2017.

Tinerii vor participa la diverse ateliere și activități care promovează schimbul de experiență și de tradiții dintre naționalități, cu sprijinul Primăriei Timișoara, Consiliului Județean Timiș, Universității Politehnica Timișoara și al numeroșilor alți parteneri.

În cadrul festivalului vor avea loc o serie de 5 evenimente deschise publicului timișorean, cu scopul de a îmbrățișa multiculturalitatea în ideea unui oraș Capitală Culturală Europeană 2021. Participanții intră în atmosfera ISWinT odată cu Ceremonia de Deschidere ce va avea loc în data de 25 iulie începând cu ora 16:00, la Sala de concerte a Colegiului Național „Ion Vidu”.

Un alt eveniment consacrat al festivalului este defilarea participanților și organizatorilor sub forma unei parade unde steagurile țărilor vor fi fluturate de către reprezentanții acestora. Parada ISWinT va avea loc în data de 28 iulie, ora 21:00, cu traseul Complexul Studențesc – Piața Unirii. La o zi după turul Timișoarei, va avea loc Ziua Internațională, eveniment dedicat cunoașterii obiceiurilor și tradițiilor participanților, începând cu ora 17:30 pe strada Mărăști.

Ziua cu cele mai multe activități este ISWinT Day, unde organizatorii și participanții vă așteaptă cu brațele deschise la kangoo jumps, yoga, dansuri, ateliere de orientare, mini construcții și noduri, picturi pe față și ateliere handmade pe Malul Begăi între podul Maria și podul Andrei Șaguna în data de 30 iulie de la ora 9:00.

De asemenea participanții împreună cu publicul timișorean vor avea ocazia să participe în 31 iulie, ora 16:00, la ISWinT Talks unde oratori de seamă vor vorbi despre teme de actualitate, de la rasism până la motivare. Aceasta va avea loc la INCUBOXX. Vă invităm să participați la cât mai multe activități și să vă bucurați de prezența studenților internaționali și de activitățile pregătite!

Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi site-ul proiectului https://iswint.ro/, pagina de facebook https://www.facebook.com/iswint.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.