Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Începând de astăzi cele mai noi tronsoane Via Transilvanica, din județele Mureș și Harghita sunt deschise publicului

0

Începând de astăzi cele mai noi tronsoane Via Transilvanica, din județele Mureș și Harghita sunt deschise publicului. Este vorba de 285 de noi kilometri marcați pe tronsonul din județele Mureș și Harghita, în completarea celor 400 km deja amenajați pe Via Transilvanica.

Proiectul asociației Tășuleasa Social, inițiat în anul 2018, urmărește marcarea și amenajarea unui traseu turistic și de pelerinaj de peste 1000 km. Acesta pornește de la Putna, în Bucovina, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta Turnu-Severin. Scopul proiectului este de a pune în valoare bogățiile culturale, etnice, istorice și naturale ale României, cu reflectare atât în comunitățile locale, cât și cu ecou internațional. Fiind un traseu public, este destinat tuturor iubitorilor de drumeție, natură și sport, care vor putea să îl străbată la pas, cu bicicleta ori călare. Via Transilvanica trece prin zece județe, zone de mare importanță culturală, istorică și natural.

Evenimentele de lansare au avut loc în 29 și 30 iulie în localitățile Sovata (Mureș) și Dârjiu (Harghita) și au inclus lansarea aplicației mobile Via Transilvanica. Aceasta este disponibilă pentru descărcare gratuită în AppStore și PlayStore, cu versiuni pentru Android, respectiv iOS.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.