Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Încep înscrierile pentru Sony World Photography Awards 2018, cu noi categorii și oportunități de burse

0

 AlexanderVinogradov_RussianFederation_Open_PortraitsOpen_2017

  • O platformă globală care oferă vizibilitate fotografilor din toată lumea
  • Noile categorii incluse, „Creative” și „Discovery”, lansează încă o provocare pentru fotografi
  • Noi oportunități de burse pentru fotografii câștigători
  • Imaginile sunt disponibile la adresa press.worldphoto.org                   

„Premiul Fotograful Anului mi-a adus mai multă expunere decât mi-aș fi imaginat vreodată” – Frederik Buyckx, câștigător Sony World Photography Awards 2017

8 iunie 2017: Sony World Photography Awards, cea mai mare competiție de fotografie din lume, anunță deschiderea sesiunii de înscrieri pentru ediția 2018.  Înscrierile în concurs sunt gratuite și pot fi făcute prin intermediul site-ului www.worldphoto.org.

Cea de-a 11-a ediție a premiilor SWPA va include două noi categorii în competiția Professional, „Creative” și „Discovery”, și oportunitatea obținerii unor noi burse de către  fotografii câștigători, pentru finanțarea viitoarelor proiecte fotografice.

Organizată de World Photography Organisation, Sony World Photography Awards este cea mai mare competiție de fotografie din lume și reprezintă una dintre vocile puternice din industria fotografiei mondiale. Competiția recompensează anual cele mai bune fotografii contemporane realizate în ultimul an, oferindu-le fotografilor din întreaga lume expunere, oportunități și vizibilitate la nivel mondial.

Frederik Buyckx, câștigătorul Sony World Photography Awards 2017, a comentat impactul  pe care l-a avut pentru el obținerea acestui premiu: „Câștigarea distincției Fotograful Anului mi-a adus mai multă expunere decât mi-aș fi imaginat vreodată. Mi-a deschis o mulțime de uși noi, dar, la fel de important, premiul obținut m-a încurajat să continuu lucrul la proiectele personale.”

Schimbarea procedeelor fotografice determină apariția unor noi categorii Professional

Două noi categorii au fost incluse în cadrul competiției Professional pentru 2018, ca o recunoaștere a schimbărilor care au loc în modul de utilizare a fotografiei.

Noile categorii „Creative” și „Discovery” se adresează fotografilor care lucrează cu procedee fotografice de ultimă oră.  Juriul va recompensa originalitatea, tehnicile de experimentare și imaginația fotografilor înscriși în aceste categorii și speră să găsească lucrări care altfel ar rămâne nedescoperite. Principalele criterii de notare ale juriului, valabile pentru toate categoriile din cadrul competiției SWPA, sunt interpretarea artistică, integritatea și abilitatea tehnică.

Premiile Sony World Photography Awards includ patru competiții:

  • Professional – 10 categorii jurizate pe baza unui portofoliu de lucrări (5-10 imagini)
  • Open – cele mai bune fotografii individuale din 10 categorii
  • Youth – tinerii fotografi cu vârste cuprinse între 12-19 ani pot înscrie o singură imagine, care răspunde unei cerințe impuse
  • Student Focus – competiție adresată celor care studiază fotografia

Lista și descrierea completă a categoriilor din cele patru competiții pot fi accesate aici: www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards

Noi burse Sony pentru finanțarea proiectelor fotografice

Angajamentul asumat de competiția SWPA de a crea oportunități pentru fotografii participanți este demonstrat o dată în plus, prin includerea în acest an a unui program de susținere a fotografilor înscriși în competițiile Professional și Student Focus.

Sony va acorda mai multe burse în valoare de 7.000 de dolari unor fotografi selectați, câștigători ai categoriilor Professional 2018, pentru continuarea proiectelor fotografice.

În plus, finaliștii din cadrul competiției Student Focus vor primi fiecare 3.500 de dolari pentru a lucra împreună la un nou proiect fotografic, stabilit de Sony și World Photography Organisation.

Programul devine oficial pentru ediția din 2018, după succesul înregistrat cu programul pilot din 2016 la care au participat trei câștigători ai competiției Professional: Amélie Labourdette, Maroesjka Lavigne și Nikola Linares. Bursele inaugurale Sony au susținut proiecte diverse, printre care un documentar despre tinerii toreadori din Spania (Linares), peisaje din Islanda și Namibia (Lavigne) și impactul acțiunilor omului asupra deșertului tunisian (Labourdette).

Premiile SWPA: expunere la nivel mondial, expoziții și echipament foto Sony

Toți câștigătorii competițiilor Professional, Open, Youth și Student Focus vor primi echipamente foto Sony de ultimă generație.

În plus, câștigătorul premiului Fotograful Anului și al competiției Open vor primi premii în bani – 25.000 de dolari, respectiv 5.000 de dolari.

Toate lucrările câștigătorilor categoriilor, dar și ale multora dintre fotografii finaliști vor fi expuse în cadrul vernisajului anual Sony World Photography Awards din Londra, urmând apoi un turneu internațional. Fotografiile vor fi incluse în catalogul anual al competiției, iar câștigătorii și fotografii finaliști vor beneficia de expunere internațională prin intermediul campaniilor de marketing și de presă dedicate.

Despre World Photography Organisation 

 

World Photography Organisation este o platformă globală de comunicare pentru industria foto.  Cu o prezență în peste 180 de țări, scopul organizației este ridicarea nivelului de conversație în jurul fotografiei, celebrând cele mai bune imagini și pe cei mai buni fotografi din lume.

WPO creează relații de lungă durată cu fotografii, dar și cu partenerii care conduc industria în întreaga lume.

Organizația găzduiește un portofoliu de evenimente anuale precum: Sony World Photography Awards (cea mai mare competiție de fotografie din lume, care va celebra cea de-a zecea aniversare în 2017), întâlniri și dezbateri, precum și PHOTOFAIRS, târguri internaționale de artă dedicate fotografiei, găzduite în Shanghai și San Francisco. Mai multe informații sunt disponibile la www.worldphoto.org

Despre Sony

Sony Corporation este lider global în producerea de tehnologii audio, video, foto, de gaming, pentru comunicații și tehnologia informației pentru segmentele consumer și profesional. Prin dezvoltarea afacerilor în muzică, imagine, entertainment și mediul online, Sony este lider absolut pe segmentele electronicelor și divertismentului. Sony a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2017 vânzări anuale consolidate de aproximativ 76 de miliarde de dolari. Sony Global Web Site: http://www.sony.net/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.