Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Inca 50.000 de euro finantare de la GapMinder pentru startupul cu cea mai accelerata evolutie in programul Techcelerator, plus 50.000 de euro pentru castigatorul The UPGRADE 100 Elevator Pitch

0

Încă 50.000 de euro finanțare de la GapMinder pentru startupul cu cea mai accelerată evoluție în programul Techcelerator, plus 50.000 de euro pentru câștigătorul The UPGRADE 100 Elevator Pitch

  • Finanțare suplimentară de 50.000 euro din partea GapMinder pentru un startup din cadrul programului de accelerare Techcelerator;

  • Alți 50.000 de euro finanțare din partea GapMinder pentru cel mai bun startup din cadrul evenimentului The UPGRADE 100 Elevator Pitch.

Vineri, 14 iunie 2019, 7 dintre startup-urile celei de a treia serii a a programului de accelerare Techcelerator au urcat pe scena festivalului de tehnologie UPGRADE 100, în cadrul secțiunii Demo Day dedicate acestora, pentru o sesiune de pitching în fața publicului larg și a unor noi potențiali investitori locali. De asemenea, două dintre startup-urile din seriile anterioare ale Techcelerator au susținut prezentări pentru a obține o rundă suplimentară de finanțare.

În cadrul evenimentului de tip Demo Day, XVision, din Timișoara, unul dintre startup-urile din seriile anterioare ale Techcelerator, a obținut o investiție suplimentară în valoare de 50.000 euro din partea partenerului strategic GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020. Premiul a fost acordat sub formă de notă convertibilă (o formă de împrumut, nerambursabil, convertibil în acțiuni la o evaluare viitoare a companiei).

Evaluarea a fost făcută pe baza progresului companiilor din ultimele luni, a impactului pe care îl au soluțiile pentru rezolvarea unor provocări la nivelul pieței, a performanței echipei și strategiei start-up-urilor. În cadrul evenimentului, moderat de Octavian Palade, Events&Content Strategist la start-up.ro, Cristina Țoncu, managerul Techcelerator, a prezentat evoluția programului și partenerii principali care îl susțin.

La runda a treia de accelerare a Techcelerator 7 startup-uri au primit câte o primă rundă de investiții de 50.000 de euro/companie.

Demo Day Techcelerator a fost urmat de evenimentul The UPGRADE 100 Elevator Pitch în cadrul căruia GapMinder Venture Partners a oferit un premiu suplimentar de 50.000 de euro de tip notă convertibilă pentru startup-ul cel mai convingător. Dintre cele 15 startup-uri care au fost preselectate să susțină câte un pitch de 200 de secunde AntiFragile, startupul care dezvoltă un sistem de etichete inteligente pentru monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul transportului a fost ales câștigător de juriul format din reprezentanți ai fondurilor de capital și alți potențiali investitori. Printre aceștia s-a aflat și Dan Mihăescu, unul dintre membrii fondatori GapMinder Venture Partners.

Suntem încântați de performanțele startup-urilor din runda a treia a Techcelerator, dar suntem în egală măsură deschiși către întregul ecosistem. Acesta este și motivul pentru care, în calitate de parteneri ai secțiunii The UPGRADE 100 Elevator Pitch am pus la bătaie alți 50.000 de euro de tip notă convertibilă”, a declarat Dan Mihăescu, Partener fondator GapMinder Venture Partners.

Cele două evenimente au fost precedate de dezbaterea “Agora investitorilor – Întâlniți-vă viitorii parteneri” din cadrul festivalului UPGRADE 100. GapMinder a fost reprezentat pe scenă de Cosmin Ochișor, unul dintre partenerii fondului de investiții cu capital de risc.

Despre GapMinder Venture Partners BV

GapMinder Venture Partners este un fond de investiții menit să ofere capital pentru companiile în stadiu incipient, dar cu potențial de creștere și pentru dezvoltarea IMM-urilor de tehnologie aflate în fază de expansiune atât la nivel local, cât și internațional. Fondul de investiții pune accentul pe tehnologie și servicii, diversificarea sectorială, obiective orientate spre produs, respectiv echipă. GapMinder investește în companii în prima fază de investiții (serie A), seed și pre-seed (accelerare).

Partenerii Fondului au o abordare directă ca investitori, sporind creșterea organică a companiilor prin implicarea directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă, disciplina financiară și susținerea managementului.

GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020. 

Despre Techcelerator
Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare. Datorită parteneriatului strategic cu GapMinder Venture Partners sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere precum: FinTech, PropTech, software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, AgTech, și altele.

Despre Fondul European de Investiții

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Băncii Europene de Investiții și este principalul finanțator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare finanțate prin fonduri structurale și fonduri de investiții: JEREMIE 2007-2013, Inițiativa pentru IMM și instrumentele financiare din cadrul PO Competitivitate, PO Regional și PNDR.

Despre Programul Operațional Competitivitate

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 susține investiții menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.