Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Inaugurarea Centrului Regional pentru Integrare Constanta

0

Asociaţia Novapolis – Centrul de Analize şi Iniţiative pentru Dezvoltare – Partener 1, alături de Fundația World Vision Romania, în calitate de Beneficiar, și Asociația Centrul pentru Resurse Civice Constanța– Partener 2 au organizat miercuri, 13 iulie 2016, evenimentul de lansare a Centrului Regional pentru Integrare (CRI) Constanța.

Evenimetul de inaugurare a CRI Constanța a avut loc în cadrul proiectului ”INTEGRARE+: Servicii și asistență pentru migranți în Regiunea 2”, finanţat prin Programul Național – Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare (număr de referință contract: FAMI/15.03.02). Proiectul are o durată de 12 luni și are o valoare totală de 1.469.247,47 lei.

1

Cu ocazia lansării Centrului Regional pentru Integrare Constanța au fost prezentate proiectul INTEGRARE+: Servicii și asistență pentru migranți în Regiunea 2, serviciile de asistență oferite și activitățile ce urmează a fi derulate în cadrul Centrului de la Constanța. Evenimentul a prilejuit discuții pe teme specifice privind integrarea beneficiarilor de protecție internațională (BP) și resortisanților țărilor terțe (RTT) din județele Constanţa, Tulcea, Brăila, Vrancea, Bacău, Vaslui şi Galaţi.

În Centrul Regional pentru Integrare Constanța migranții pot beneficia de o paletă largă de servicii integrate și asistență care vin în sprijinul nevoilor acestora de consiliere socială și asistență materială, de sprijin în rezolvarea problemelor, de informare şi educaţie, de access la activităţi de socializare şi petrecere a timpului liber, consilere psihologică sau juridică, de acces și participare pe piața muncii și de relaționare cu autoritățile locale. CRI Constanța are rolul de a contribui și întări capacitatea BP și RTT de a se integra în România şi de a creşte şansele acestora de integrare în societatea românească prin livrarea unor servicii de informare, consiliere socială, psihologică şi juridică, precum și asistență materială. În plus, în cadrul CRI Constanța se vor desfășura cursuri de limba română, sesiuni de orientare și acomodare culturală, activități socio-culturale, recreaționale, precum și sesiuni speciale de spargere a barierelor culturale ce au scopul promovării cunoaşterii şi înţelegerii reciproce.

Printre participanți s-au numărat o serie de reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice locale, domnul Levent Accoium și domnul Ersun Anefi, subprefecți ai Constanței care au sublinit rolul și implicarea lor în susținerea procesului de integrare al migranților din Regiunea 2. Totodată, reprezentanții Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), reprezentată de doamna Ana-Maria Vărzan a prezentat acțiunile desfășurate de IGI în vederea integrării beneficiarilor de protecție și a resortisanților țărilor terțe din grupurile vulnerabile.

În plus, evenimentul s-a bucurat de prezența reprezentanților ambasadelor și consulatelor, ai mass media și comunităților de străini, precum și ai actorilor sociali și organizațiilor neguvernamentale active în domeniul imigrației și integrării străinilor în România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.