Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În preambulul Zilei Mondiale a Apei, să celebrăm preţioasa resursă a planetei: APA!

0

Echipa Fundaţiei PRAIS implementează în România proiectul european „EPODE  pentru promovarea egalităţii în ceea ce priveşte starea de sănătate” – EPHE  şi totodată coordonează echipa executivă a acestuia din celelalte 6 ţări în care se desfăşoară: Franţa, Belgia, Grecia, Olanda, Portugalia, Bulgaria.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, în cadrul EPHE, voluntarii PRAIS alături de un grup de tineri actori vor angrena 170 de elevi de clasa a II-a din Otopeni într-o inedită piesă de teatru având ca temă beneficiile consumului de apă şi grija pe care trebuie să o avem faţă de această valoroasă resursă a planetei. Piesa va fi pusă în scenă spontan, în ziua evenimentului, când elevii vor primii atât textele, cât şi detaliile legate de personajele pe care le vor interpreta.

„Am fost deosebit de onoraţi să fim aleşi ca şi coordonatori ai implementării acestui proiect multi-country, alături de mari organizaţii internaţionale, universităţi şi specialişti prestigioşi. În cele 7 ţări participante în cadrul EPHE, din care face parte şi România, organizăm intervenţii în comunităţi pe 4 domenii: beneficiile consumului de apă, ale consumului variat de fructe şi legume, combaterea sedentarismului şi importanţa somnului. Promovarea stilului de viaţă sănătos pentru tânăra generaţie şi a întregii familii este astăzi o prioritate la nivel global.” a declarat Silvia Bucur, Preşedinte Fundaţia PRAIS.

Până în prezent, elevii au participat la o serie de intervenţii directe în clase sau în aer liber, în cadrul cărora au fost stimulaţi să facă mişcare, să descopere beneficiile somnului, ale nutriţiei echilibrate, ale consumului de apă. Copiii au participat la o serie de activităţi creative cum ar fi pictura pe sticle pentru apă. Odată cu sosirea primăverii, Fundaţia PRAIS împreună cu studenţi voluntari de la Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport vor demara lecţiile deschise şi activităţile Cluburilor de mişcare şi distracţie din cadrul mişcării naţionale „Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS, din care începând cu acest an, face parte şi comunitatea de elevi din ciclul primar din oraşul Otopeni.

Apa

În cadrul proiectului EPHE, Birourile Regionale pentru Europa ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii colaborează pentru evaluarea metodologiilor aplicate de programele tip EPODE din fiecare ţară participantă, iar 8 universităţi europene oferă sprijin ştiinţific pentru evaluarea impactului proiectului. Comisia Europeană asigura co-finanţarea proiectului, în cadrul unui parteneriat public-privat.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.