Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În fiecare an, pe 11 octombrie, UNICEF marchează Ziua Internațională a Fetelor

0

În fiecare an, pe 11 octombrie, UNICEF marchează Ziua Internațională a Fetelor pentru a promova egalitatea de gen și șanse egale pentru fetele din întreaga lume. Anul acesta, în contextul pandemiei de COVID-19, ne propunem să sărbătorim acest eveniment și să ne imaginăm o lume mai bună inspirată de adolescente.

În urmă cu 25 de ani, au fost adoptată Declarația de la Beijing și Platforma de acțiune, cel mai progresist plan de promovare a drepturilor fetelor și femeilor. Acum, după un sfert de secol, Platforma de acțiune rămâne o bază puternică pentru evaluarea progresului în ceea ce privește egalitatea de gen. Platforma face apel la o lume în care fiecare fată și femeie își poate realiza toate drepturile, printre care se numără o viață fără violență, dreptul de a urma și termina o școală, dreptul de a alege când și cu cine se căsătorește și dreptul de a fi retribuite în mod egal cu bărbații pentru aceeași muncă.

Anul acesta, UNICEF a invitat patru membre ale Boardului Copiilor din România să scrie o scrisoare adresată altor tinere despre lucrurile pe care le doresc și le fac în vederea accelerării schimbării sociale și creșterii egalității de gen în propriile comunități.

Dominique, Ariana, Dana și Ilinca au scris texte emoționante despre discriminarea cu care se confruntă adolescentele si tinerele din România, despre visuri și implicare socială, despre sistemul educațional, prejudecăți și inegalitate, acestea fiind publicate pe site-ul UNICEF.

Povestea lui Dominique

Scrisoarea Danei

Scrisoarea Arianei

Scrisoarea Ilincăi

De asemenea, la invitația UNICEF, dna Tatiana Proskuryakova, World Bank Country Manager pentru România și Ungaria în Europa și Asia Centralădna Oana Bîzgan, liderul deputaților independenți din Camera Deputaților și dna Raluca Michailov, Director General BP Publishing Media, au scris scrisori adresate propriilor lor persoane, dar aflate la vârsta adolescenței, cu sfaturi importante care le-ar fi fost de folos în acea perioadă a vieții și care sa fie valide și pentru adolescentele din ziua de astăzi.

Scrisoare din viitor, de Oana Bîzgan

Scrisoarea Ralucăi Michailov

Scrisoare către tânăra care am fost, de Tatiana Proskuryakova

Tot în cadrul sărbătoririi Zilei Internaționale a Fetelor, dna Tatiana Proskuryakovadna Oana Bîzgandna Raluca Michailov și excelența sa Rana Mokaddem, ambasadoarea Republicii Libaneze în România, s-au întâlnit virtual cu cele patru tinere din cadrul Boardului Copiilor, Ariana, Dominique, Ilinca și Dana, în întâlniri bilaterale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.