Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Impreuna pentru comunitate

0

Holcim Romania porneste campania de voluntariat “Impreuna pentru comunitate”, cu ocazia implinirii a 100 de ani de existenta in lume a Grupului si a 15 ani de prezenta locala. Pe parcursul acestui an, cei aproximativ 1.100 de angajati ai Holcim Romania vor participa la actiuni de responsabilitate sociala in mai multe orase din tara.

Actiunile de voluntariat din campania “Impreuna pentru comunitate” se vor desfasura in 15 localitati din tara: Bucuresti, Chitila, Alesd, Brasov, Campulung, Craiova, Cluj-Napoca, Pitesti, Ploiesti, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si Turda.

Ele se vor concentra pe trei domenii – reabilitare, plantare si colectare deseuri.

Toate actiunile organizate in aceasta campanie au fost propuse de angajatii companiei din fiecare locatie, fiind selectate si alaturi de reprezentanti ai comunitatilor locale, beneficiarii directi si indirecti ai acestor initiatiative ridicandu-se la peste 50.000 de locuitori, potrivit estimarilor Holcim Romania.

 

De-a lungul existentei sale, Grupul Holcim s-a bazat in primul rand pe oameni. In cultura organizationala a companiei, omul reprezinta piatra de temelie pentru sustinerea principiilor, strategiei si obiectivelor de afaceri. Secretul longevitatii si stabilitatii Grupului rezida in echipe omogene, bine pregatite si motivate, care au forta de a schimba mentalitati si realitati. Iata motivul pentru care 2012 se deruleaza sub umbrela cauzei „Impreuna pentru comunitate”.

Pe tot parcursul anului 2012, angajatii Holcim din toate colturile lumii vor munci pentru minim o zi ca voluntari in programe sociale cu scopul de a insuma, prin timpul petrecut in actiuni de solidaritate, cel putin 100 de ani. Acesta este un cadou simbolic oferit de echipa Holcim comunitatii globale in semn de recunostinta fata de suportul si sprijinul oamenilor, de-a lungul timpului.

Holcim Romania se alatura celor peste 80.000 de angajati Holcim din toata lumea in initiativa de a reda comunitatii globale 100 de ani de voluntariat prin actiuni de responsabilitate sociala.

Incepand cu luna aprilie 2012, Holcim Romania da startul unei campanii de voluntariat in care cei peste 1100 de angajati ai companiei vor implementa solutii concrete pentru nevoile reale ale comunitatilor din orasele Bucuresti, Chitila, Alesd, Brasov, Campulung, Cluj Napoca, Craiova, Pitesti, Ploiesti, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si Turda. Angajatii Holcim se vor implica in reabilitarea de drumuri, reconstructia de spatii de joaca, in plantari de copaci sau curatari ale unor zone de interes public.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.