Impactul crizei refugiaților în UE asupra copiilor este fără precedent

0

World Vision International va participa vineri la o masă rotundă în Palermo, Sicilia dedicată nevoii de a proteja copii refugiaților și migranților care sosesc în UE. Evenimentul este co-organizat de Inter-Grupul Parlamentului European dedicat Drepturilor Copilului și UNICEF, și vor fi prezenţi reprezentanți ai instituțiilor relevante ale UE cum ar fi Frontex, ai Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) și ai Ministerele Naționale ale Greciei și Italiei și alte organizații non-guvernamentale orientate spre drepturile copilului.

Refugee picture World Vision International

„Până în prezent, în jur de 500 de băieți și fete și-au pierdut viața pe mare”, spune directorul de Advocacy al Biroului World Vision de pe lângă UE, Deirdre de Burca. „Mulți alții și-au pierdut rude, și-au lăsat în urmă casele și comunitațile. Acești oameni au suferit traume profunde în timpul călătoriilor pe mare, iar odată ajunși în Europa au găsit mai multe granițe închise peste noapte. Anul 2015 va ramâne în istorie prin intermediul imaginii sfâșietoare a copilului lipsit de viață pe o plajă din Turcia. A fost anul în care sute de mii de copii și familiile lor și-au părăsit căminele, plecând într-o călătorie plină de speranță spre Europa. A fost un an care a confirmat, din păcate, că această criză este, de asemenea, o criză a copiilor”.

World Vision susţine că dacă UE și statele sale membre nu sunt dispuse să ia măsuri imediate pentru a spori protecția copiilor refugiați și migranți care caută adăpost în Europa, viețile altor sute de mii copii vor fi distruse. Organizația consideră că „Apelul pentru copii de la Palermo” va reprezenta un set important de linii directoare pentru UE și statele membre care va asigura protecția deplină a copiilor vulnerabili care sosesc în Europa.

„Scopul acestui eveniment este de a sensibiliza întreaga Europă asupra nevoilor de protecție a copiilor în contextul crizei refugiaților în UE”, spune de Burca. „În cadrul acestei mese rotunde se vor identifica provocările și riscurile cu care se confruntă copii refugiați care ajung în UE. Se va lansa, de asemenea, „Apelul pentru copii de la Palermo” cu scopul de a le asigura refugiaților și copiilor migranți protecția drepturilor în această criză. Totodată, se vor identifica măsuri concrete pentru ca viitoarele pachete legislative să fie adoptate ca parte a Agendei UE privind migrația.”

***
Despre World Vision România

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. World Vision România este o fundație creştină care desfaşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Asociația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspirată de valorile creştine, fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. În 25 de ani de prezenţă în România, fundaţia a ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în 400 de comunităţi din 8 judeţe.
World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraş şi de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu focus pe educaţie şi reducera abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc. Proiectele sale se concentrează pe transformarea comunităţilor şi a membrilor acestora, pentru a realiza o viaţa implinită pentru fiecare copil.

www.worldvision.ro,
http://www.facebook.com/WorldVisionRomania,
http://blog.worldvision.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.