Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

IKEA Group raportează progrese în materie de sustenabilitate

0

Raportul de Sustenabilitate al IKEA Group pentru anul financiar 2015, comunicat astăzi, în cadrul COP21, conferința internațională pe tema schimbărilor climatice de la Paris, arată progrese în strategia People & Planet Positive – strategie ce include și angajamentul de a lupta împotriva schimbărilor climatice.

 Produse reciclare_IKEA

Performanțele referitoare la sustenabilitate sunt anunțate în același timp cu rezultatele globale pentru anul financiar 2015, care arată o creștere a vânzărilor totale la 31,9 miliarde de euro, cu 11,2% mai mult față de anul trecut.

Cele mai importante realizări în domeniul sustenabilității în FY15 sunt:

  • IKEA Group, împreună cu IKEA Foundation, și-au luat angajamentul de a investi un total de

1 miliard de euro pentru combaterea schimbărilor climatice. IKEA Group va investi 600 milioane de euro în energie regenerabilă, care se adaugă la cei 1,5 miliarde de euro investiți în energie eoliană și solară începând cu 2009, iar IKEA Foundation va investi 400 milioane până în anul 2020 pentru sprijinirea familiilor și comunităților celor mai afectate de schimbările climatice.

  • IKEA Group a produs energie din surse regenerabile reprezentând echivalentul a 53% din consumul total de energie pentru operațiunile sale și vrea să atingă procentul de 100% până în anul 2020.
  • Întreaga gamă de articole de iluminat IKEA este acum alcătuită fie din LEDuri, fie din corpuri de iluminat compatibile cu becuri LED. În anul financiar 2015, IKEA Group a vândut peste 90 de milioane de becuri LED sau lămpi compatibile cu becurile LED, ajutând milioane de locuințe să reducă costul facturilor de electricitate.
  • Tot bumbacul, precum și jumătate din lemnul folosit în producția produselor IKEA provin din surse sustenabile[1].
  • Am introdus chiftelele vegetariene – o variantă sănătoasă, cu un nivel redus de carbohidrați, pentru faimoasele chifteluțe.

„Vrem să creăm o viață de zi cu zi mai bună pentru cât mai mulți oameni și suntem hotărâți să  să avem un impact pozitiv asupra oamenilor și planetei. Din acest motiv vrem să evoluăm ca și companie, să devenim independenți în materie de resurse și energie și vrem să ne facem vocea auzită în privința combaterii schimbărilor climatice.” Peter Agnefjäll, Președinte și CEO, IKEA Group

“La IKEA ne-am asumat angajamentul de a ne implica până la capăt. Vrem să facem totul pentru a combate schimbările climatice, pentru a conserva resursele naturale și pentru a combate inegalitatea. Este nevoie de ajutorul tuturor celor care lucrează în cadrul companiei și contribuie la businessul IKEA pentru a ne îndeplini acest angajament. Deși suntem abia la începutul călătoriei și știm că mai avem încă multe de făcut, ne bucurăm că începem să avem un impact pozitiv real.” Steve Howard, Sustainability Manager, IKEA Group

 

Pentru a citi Raportul de Sustenabilitate al IKEA Group pentru anul financiar 2015, varianta completă, vă rugăm accesați: http://www.ikea.com/ms/ro_RO/pdf/sustainability_report/IKEA_sustainability_report_2015.pdf

LED_IKEA

Despre IKEA Group

Viziunea noastră este să creăm o viață de zi cu zi mai bună pentru cât mai mulți oameni și să oferim o gamă largă de produse de mobilier, accesorii și decorațiuni pentru casă – funcționale și cu un design de calitate, la prețuri atât de scăzute, încât cei mai mulți oameni să și le poată permite. IKEA Group are 330 de magazine în 28 de țări. În plus, sunt peste 40 de magazine în regim de franciză în afara IKEA Group. IKEA Group a avut 771 milioane de vizite în anul fiscal 2015 și 1,9 miliarde de persoane au vizitat IKEA.com www.ikea.com

[1] Bumbacul din surse mai sustenabile include bumbacul cultivat conform standardelor Better Cotton, bumbacul cultivat de agricultorii care lucrează pentru atingerea standardelor Better Cotton, precum și bumbacul mai sustenabil din SUA (cum ari fi „e3 Cotton Program”). Sursele mai sustenabile de lemn sunt definite, în prezent, ca fiind lemnul certificat FSC™ sau lemnul reciclat.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.