Ieseanul Adrian Stoica: „Noi sintem cei care fac robotii ce sint pe Marte!”

0

Stiai ca…? Stiai ca un roman este coordonatorul unui laborator NASA, Jet Propulsion Laboratory din California? Stiai ca tot el este si conducatorul stiintific secundar al candidatilor care isi sustin tezele de doctorat la prestigioase universitati din Australia si Scotia? Stiai ca Adrian Stoica este iesean?

Am citit in Ziarul de Iasi aceste lucruri minunate! Te invitam sa citesti cateva randuri despre un roman cu care sigur ne mandrim!

Adrian Stoica este ieseanul care a reusit sa lucreze intr-unul din cele mai cunoscute laboratoare de cercetare aerospatiala: NASA. De 15 ani, el este cel care a condus proiecte in valoare de milioane de dolari, iar acum este seful grupului de control avansat al robotilor. Mai exact, echipa sa e cea care a construit si conduce robotii de pe Marte.

„Noi sintem cei care fac robotii ce sint pe Marte. Echipa mea e cea care conduce robotii de pe Marte”, a afirmat dr. ing. Adrian Stoica. Cistiga peste 150.000 de dolari pe an, iar pe linga functia sa de conducere in cadrul laboratorului NASA Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California, are si rolul de conducator stiintific secundar al candidatilor care isi sustin tezele de doctorat la prestigioase universitati din Australia si Scotia. Ieseanul a organizat anul trecut in premiera in tara manifestarea stiintifica ATEQUAL, conferinta ce a reunit la Iasi mai multe simpozioane legate de imbunatatirea calitatii vietii pacientilor prin noi tehnologii si robotica. „Am ramas la fel de legat de orasul unde am crescut si unde m-am format, unde am parintii, fratele, familia cu alti membri, multi prieteni. Mi s-a parut firesc ca sa incerc sa fac si eu ceva pentru orasul acesta”, a marturisit specialistul.

PS: Multumim Andrei Radu pentru informatie!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează