Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Ideile nu sunt importante; execuția este.”

0

 Phil Libin, CEO Evernote: “Ideile nu sunt importante; execuția este.”

Evernote, companie evaluată la 1 miliard de dolari, a organizat miercuri 7 noiembrie, la The HUB Bucharest, Evernote Meetup — un eveniment dedicat comunității locale de antreprenori, developeri și utilizatori Evernote.

Participanții au avut șansa să îl cunoască pe Phil Libin, CEO Evernote, una dintre cele mai admirate companii din Silicon Valley, fiind desemnată “Compania anului” 2011 de către Inc. Magazine. Fondator și președinte a două companii de internet care au ajuns la succes – CoreStreet și Engine 5, Phil conduce în prezent Evernote, serviciul care ajută peste 40 de milioane de oameni din toată lumea să își amintească tot ce este valoros în viața lor de zi cu zi. Evernote este aplicația cu multiple platforme care colectează notițe, fișiere audio și imagini, pe care le poți accesa ulterior de oriunde.

„Ideea care a stat la baza Evernote nu a fost deloc nouă, toate dispozitivele veneau cu opțiunea de Memo. Succesul a venit din aplicarea ideii într-un mod ingenios, dar mai ales din execuție.  Am construit Evernote pentru noi, e produsul pe care vrem să îl folosim; ne-am dorit să avem o memorie mai bună, să avem un loc în care să putem stoca tot ce vrem să ținem minte. Evernote este un <<creier extern>>.”, a spus Phil Libin.

Gabriel Coarnă, Evernote Clearly Architect, a vorbit despre feature-urile la care se lucrează pentru următoarea lansare. În premieră, Gabriel a prezentat un demo a următoarei versiuni Evernote Clearly, care include noul feature de “text to speech”.

De asemenea, Gabriel a dezvăluit povestea achiziției Readable de către Evernote. În anul 2009, Gabriel a lansat Readable – o extensie de browser care transformă articolele de pe website-uri și bloguri într-un text curat și ușor de citit. Anul trecut, Readable a fost achiziționat de Evernote, și tehnologia dezvoltată de Gabriel a constituit baza pentru Evernote Clearly.

„E greu să privești lumea și să găsești ceva care lipsește. Este mai ușor să observi ce anume din ceea ce faci este o experiență neplăcută, și să schimbi asta. Un bun exemplu este Gabriel Coarnă. Cititul online era o experiență neplăcută pentru el, și a creat o aplicație care să îl ajute.”, a spus Phil.

Evernote Meetup s-a desfășurat sub forma unei sesiuni de întrebari și răspunsuri, Paul Renaud fiind moderatorul evenimentului. Paul este Business Coach de top în domeniile marketingului și al strategiei, are peste 25 de ani experiență, și a ocupat diverse funcții de conducere în companii din 10 țări – inclusiv Connex (Vodafone) și Romtelecom în România.

Despre Evernote

Evaluată la 1 miliard de dolari, și desemnată “Compania anului” 2011 de către Inc. Magazine, Evernote are peste 40 de milioane de utilizatori în toată lumea. Familia de produse cuprinde:

Skitch – comunică vizual, Evernote Food – amintete-ți fiecare masă delicioasă, Evernote Hello – amintete-ți fiecare persoană pe care o întâlnești, Evernote Clearly – citește mai bine online, Evernote Peek— transformă notițele în materiale de studiu, și Penultimate – caligrafie digitală.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.