ICR Tel Aviv: Participarea romaneasca la conferinta academica organizata de Centrul de Studii Europene Contemporane”Simone Veil” de la Beer Sheva

0

Participare românească la conferința organizată de Centrul de Studii Europene Contemporane ”Simone Veil” de la Beer Sheva, 10 aprilie 2019

Pentru a onora memoria și moștenirea lăsate de Simone Veil, Centrul pentru Studierea Politicilor şi Societăţii Europene din cadrul Universităţii Ben Gurion din Beer Sheva a luat decizia de a-și schimba numele în ”Simone Veil Research Centre for Contemporary European Studies”, ocazie cu care va organiza, în datele de 8 și 10 aprilie, o serie de conferințe academice internaționale cu diverse tematici, precum ”Rethinking the Boundaries of European Memory”, ”The European Parliament since 1979: actors, issues and new developments”, ”Feminism in the age of the ‘me too’ movement: exploring the European context” și ”Antisemitism and Xenophobia in Europe today”.

Nume importante din mediul academic, reprezentând mari centre universitare și de cercetare (Science Po Paris, CEU Budapesta, Universitatea din Maastricht, Muzeul Evreiesc din Varșovia), dar și personalități politice, printre care Dr. Hans-Gert Pottering, fost președinte al Parlamentului European, vor participa la aceste manifestări. Date fiind diversitatea tematicilor abordate, cât și prestanța invitaților și profilul instituțiilor de învățământ prezente, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv a inițiat demersurile necesare pentru includerea unui participant român în programul conferințelor, pentru a aduce astfel un plus de imagine României, dar și pentru a întări colaborarea dintre ICR Tel Aviv și principalele instituții și centre academice din Israel.

Astfel, László Borbély, Consilier de Stat și Coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, va lua parte la conferința programată pentru data de 10 aprilie și va vorbi în cadrul pannel-ului ce abordează tematica antisemitismului și xenofobiei în Europa. Intervenția acestuia va accentua rolul multiculturalismului și al dezvoltării durabile în prevenirea unor astfel de manifestări, subliniind importanța educației în  procesul de combatere a xenofobiei și al antisemitismului, având ca studiu de caz România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.