Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ICR Chişinău la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret, ediţia a XX-a

0

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău participă în calitate de co-organizator la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret, ediţia a XX-a, care va avea loc în perioada 14-17 aprile 2016. În această calitate, ICR Chișinău susține prezența la Salon a doi reprezentanți ai Uniunii Editorilor din România, precum și a câte unui reprezentant al editurilor „Junimea” și „Princeps Multimedia” (Iași). De asemenea, ICR Chișinău va acorda următoarele premii:

• Premiul „Ion Creangă” pentru întreaga activitate în domeniul literaturii pentru copii;
• Premiul „Igor Vieru” pentru întreaga activitate în domeniul ilustraţiei de carte pentru copii;
• Premiul „Grigore Vieru” pentru poezia pentru copii.

Afis_salonul de carte pentru copii_2016

În cadrul evenimentului, desfășurat la Centrul Internaţional de Expoziţii MOLDEXPO, ICR Chișinău va organiza expoziția „Nicolae Labiș, poetul luptei cu inerția”. Vernisajul expoziției este programat pentru data de 14 aprilie a.c., la ora 10.30.

Programul salonului oferă multiple posibilităţi vizitatorilor de a cunoaşte mai multe edituri din ţară şi de peste hotare; de a afla informații despre noi titluri importante de carte; de a participa la discuţii şi întâlniri cu scriitorii, la ateliere de creaţie, concursuri, întruniri profesionale; de a procura carte la preţuri reduse.

La ediţia din acest an participă peste 120 de edituri şi distribuitori de carte din 9 ţări: Republica Moldova, România, Franţa, Germania, China, Italia, Polonia, Federaţia Rusă, Ungaria.

Redactat: Jachi Florea

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.