Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ICR Chișinău acordă premii la Salonul Internațional de Carte – Bookfest Chișinău

0

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău continuă seria de evenimente prin care celebrează Ziua Limbii Române. În cadrul Salonului Internațional de Carte – Bookfest din Chișinău, ediția a XXV-a, ICR Chișinău va acorda 5 premii după cum urmează:

  • Premiul „Mihai Eminescu” pentru cel mai bun volum de versuri prezentat la Salon

  • Premiul „Titu Maiorescu” pentru eseu și critică literară

  • Premiul „A.D.Xenopol” pentru istorie

  • Premiul „Liviu Rebreanu” pentru proză

  • Premiul „Nicolae Labiș” pentru debut

Salonul va avea loc în perioada 31 august – 4 septembrie 2016 și se va desfășura în incinta Pavilionului 2 al Centrului Internațional de Expoziții Moldexpo din Chișinău.

SIC_Bookfest_Chisinau final

Pe data de 2 septembrie a.c., ora 10.30, în incinta Bibliotecii Naționale a Moldovei, dar sub egida Salonului Internațional de Carte, va avea loc lansarea volumului Radicalitate și nuanță al criticului Mircea Martin. Începând cu ora 11.15, în aceeași incintă, se va desfășura masa rotundă  „Cartea în era Internetului”  la care vor participa invitații  ICR: Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române, acad. Mircea Martin, prozatorii Ioan Groșan și Horia Gârbea, poeții Ioan Es. Pop și Teodor Dună.

Pe data de 3 septembrie a.c., ora 11.00, în incinta Pavilionului 2 al Centrului Internațional de Expoziții Moldexpo din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Astronomul Nicolae Donici. Enigme descifrate de Magda Stavinschi.

Redactat: Jachi Florea

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.