Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Hunedoara: A mai rămas o lună până la cel mai mare festival de operă în aer liber din România, Opera Nights 2016

0

A mai rămas mai puțin de o lună până la deschiderea celui mai mare festival de operă în aer liber din România, Opera Nights. Cea de-a șasea ediție a festivalului aduce pe scenele din Deva și Hunedoara spectacole renumite ale operei internaționale, interpretate cu măiestrie de către artiștii Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța. Boema, Nunta lui Figaro și Carmina Burana sunt doar câteva din numele celebre care vor fi puse în scenă la Opera Nights, între 12 și 17 iulie 2016.

Afis_Opera Nights_2016

Festivalul va avea deschiderea în 12 iulie la Castelul Corvinilor din Hunedoara cu spectacolul Rigoletto, de Giuseppe Verdi. Corul și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța ne vor încânta sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, din București.

Cea de-a doua zi de festival, 13 iulie, va aduce pe scena curții interioare a Colegiului Național „Decebal” din Deva un spectacol grandios. Carmina Burana, celebra cantata compusă de Carl Orff în 1936, dirijat de Radu Ciorei. Interpretarea aparține soliștilor Doru Iftene, Anna Mirescu și Iordache Basalic, iar orchestra și corul vor fi compuse din corul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, dirijor Adrian Stanache, corul Filarmonicii de Stat „Transilvania” Cluj Napoca, dirijor Cornel Groza, corul Colegiului Național „Decebal” Deva, dirijor Cristina Pascariu. și corul LIRA al Liceului de Arte Sigismund Toduță Deva, dirijor Răzvan Nemeș. Va fi unul dintre cele mai impunătoare spectacole puse în scenă, iar asocierea puternică de voci și coruri va asigura o noapte de neuitat.

În 14 iulie, pe scena din curtea interioară a Castelului Corvinilor, dirijorul japonez Koichi Inoue va sta în fața publicului și a orchestrei la spectacolul Madama Butterfly, de Giacomo Puccini. Madama Butterfly este și una dintre sursele de inspirație ale abordării grafice din acest an.

Seara de vineri, 15 iulie, este dedicată Balului Operei, care va avea loc în Sala Dietei a Castelului Corvinilor. Momentele artistice vor fi variate și vor fi asigurate de către Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski” Constanța, Ansamblul Charleston Dansandra Deva și grupul 3 o’clock din Cluj Napoca. Pentru prima oară în cele 6 ediții, Balul Operei propune participanților și o temă în concordanță cu momentele artistice pregătite – anii ’20. Mai mult decât atât, Ansamblul Dansandra din Deva oferă și cursuri gratuite de charleston pentru participanții doresc să învețe un dans special pentru Balul Operei.

Tot în 15 iulie, de la ora 17:00 va avea loc și concertul extraordinat al absolvenților master-class-ului de canto susținut de celebra soprană Leontina Văduva. Concertul va fi susținut la Palatul Magna Curia din Deva.

Penultima seară de festival aduce pe scena Colegiului Național „Decebal” Deva spectacolul Boema, de G. Puccini. Protagoniștii acestui spectacol, dirijat de Gheorghe Stanciu sunt Hector Lopez și Diana Țugui, desemnați cei mai buni soliști de operă din România la Gala Premiilor Operelor Naționale 2015, la Iași.

Festivalul se încheie în 17 iulie, la Hunedoara, cu spectacolul Nunta lui Figaro, de Wolfgang Amadeus Mozart. Dirijorul corului și orchestrei Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța va fi Radu Ciorei.

În acest an, organizatorii festivalului Opera Nights, cu sponsorizare oferită de BRD Groupe Societe Generale, au acordat o bursă de studiu pentru un student la conservator, secția canto. Comisia a fost formată din soprana Leontina Văduva, soprana Daniela Vlădescu și dirijorul Gheorghe Stanciu. Câștigătoarea, Larisa Ștefan, va participa la concertul extraordinar al absolvenților de master-class din 15 iulie.

Programul detaliat al festivalului și distribuția spectacolelor sunt disponibile pe www.operanights.ro.

Biletele pentru spectacole costă 30 lei și se găsesc online pe Eventim și în rețeaua magazinelor partenere. Participarea la Balul Operei costă 100 lei / persoană, iar rezervările se fac la numărul de telefon 0254 235651 până în data de 5 iulie.
Participanții care doresc să beneficieze de cursurile gratuite de charleston pot să o contacteze pe Andreea Rusan-Motiu, instructor, la numărul de telefon 0744 953427, sau pe pagina de Facebook Dansandra.

Partenerii festivalului Opera Nights 2016: Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara, UniCredit Țiriac Bank, Generali, Borsec, Conacul Archia, BRD Groupe Societe Generale, AutoSchunn.

Parteneri media: TVR Timișoara, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Radio Zu, Magic FM, Big FM, Antena 1 Deva, Info HD, Agerpress, HunedoaraMea.ro, Enjoy Hunedoara, Replica, ziare.com, HunedoaraLibera.ro, Accent Media, Servus Hunedoara.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.