Huawei și Saatchi Gallery prezintă expoziția “De la Selfie la Auto-exprimare”

0

Saatchi Gallery și Huawei, al treilea brand de smartphone-uri din lume, anunță expoziția “De la Selfie la Auto-Exprimare”. Marea deschidere va avea loc pe 31 martie 2017, această expoziție fiind prima expoziție din lume care explorează istoria Selfie-ului de la vechii maeștri și până în prezent, demonstrând potențialul unei forme de exprimare a cărei importanță a fost minimizată de multe ori.

Expoziția va sublinia, deasemenea, rolul emergent al smartphone-ului, ca instrument artistic pentru auto-exprimare, prin cooptarea a 10 fotografi britanici tineri interesați să creeze lucrări noi, utilizând sistemul dual-camera proiectat împreună cu Leica integrat în smartphone-ul Huawei, ca parte a practicii lor artistice. Reluând spiritul și energia mișcării Young British Artist, lansată pentru prima oară în urmă cu 25 de ani, lucrările acestor 10 fotografi vor fi expuse într-o galerie dedicată fotografiei realizată cu smartphone-ul.

“De la Selfie la Auto-exprimare” va prezenta lucrări cheie, multe dintre ele cu conținut interactiv, digital și generat de utilizator, ale unor artiști diverși, precum și lucrări clasice ale unor artiști cunoscuți. Astfel, printre numele regăsite în cadrul expoziției se vor afla: Kutluğ Ataman, Christopher Baker, Juno Calypso, Tracey Emin, Van Gogh, Mohau Modisakeng, Rembrandt, Cindy Sherman, Gavin Turk și Velasquez.

Parteneriatul dintre Huawei și Saatchi Gallery este o dovadă a angajamentului companiei privind creșterea prezenței sale în Marea Britanie, dar și a susținerii exprimării creative prin intermediul fotografiei. Acest angajament vine după ce Huawei a schimbat regulile jocului odată cu P9, primul smartphone din lume cu sistem dual-camera realizat în colaborare cu legendarul brand, Leica Camera AG, reinventând astfel conceptul de fotografie realizată cu un smartphone.

Nigel Hurst, CEO Galeria Saatchi

În multe feluri, Selfie-ul reprezintă întruchiparea tranziției culturii contemporane într-o epocă extrem de digitalizată și avansată din punct de vedere tehnologic, smartphone-urile ajungând să țină pasul acum cu aparatul de fotografiat. Suntem încântați să colaborăm cu Huawei în cadrul expoziției “De la selfie la Auto-exprimare”. Această expoziție va prezenta o introspecție convingătoare în istoria și potențialul creativ al conceptului de Selfie, în timp ce competiția #SaatchiSelfie oferă o platformă globală pentru auto-exprimare.”

Glory Zhang, CMO Huawei Consumer Business Group

“Smartphone-ul a devenit un instrument al expresiei artistice, generația Selfie devine generația Auto-exprimării, astfel că fiecare dintre noi încearcă să-și exploreze și să împărtășească creativitatea interioară printr-un singur instrument la care avem cu toții acces: smartphone-ul.”

Competiția #SaatchiSelfie

Saatchi Gallery și Huawei și-au unit forțele pentru a le oferi artiștilor, fotografilor și entuziaștilor din întreaga lume șansa de-a împărtăși cele mai creative Selfie-uri, ce vor fi expuse la Galeria Saatchi, în cadrul competiției #SaatchiSelfie.

Concursul #SaatchiSelfie va fi jurizat de către un grup de artiști renumiți și trendsetteri. Pe lângă faptul că selfie-urile participanților vor fi expuse la Saatchi Gallery, ca parte a expoziției “De la Selfie la Auto-exprimare”, cei zece câștigători selectați vor primi, de asemenea, cel mai nou smartphone Huawei, iar marele câștigător va beneficia de o experiență fotografică unică. Marele câștigător al concursului #SaatchiSelfie va fi anunțat în cadrul evenimentului de la Londra, din data de 30 martie 2017.

Înscrierile în competiție au început deja și vor fi deschise până pe 19 martie. Toate detaliile pot fi găsite accesând link-ul: http://www.saatchigallery.com/selfie, iar imaginile înscrise în concurs pot fi vizualizate accesând acelasi landing page.

Expoziția va fi deschisă în perioada 31 martie – 30 mai 2017 și va ocupa un etaj întreg al Galeriei Saatchi.

Despre Huawei

Huawei este un brand global de tehnologie și al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. În luna aprilie 2016, Huawei a reinventat fotografia realizată cu smartphone-ul, când a lansat modelul Huawei P9, ce integrează sistemul dual-camera unic proiectat în colaborare cu brand-ul legendar, Leica Camera AG. Setarea unui nou etalon în materie de tehnologii integrate în camera foto a unui smartphone, P9 permite captarea unei cantități mai mari de lumină și asigură imagini de o claritate mai bună, ce surprind culori vii și constrastele de alb-negru uimitoare, în stilul tipic camerelor Leica.

Huawei crede în cultura exprimată prin tehnologie: fuziunea tehnologiei și culturii îi ajută pe oameni să se exprime într-un mod cu totul nou. Motto-ul brand-ului este Make it Possible și împărtășește valori cu oameni care își duc la îndeplinire propriile vise, care se străduiesc să devină mai buni și care sunt pro-activi în eforturile de a-și atinge obiectivele. Huawei își ia angajamentul de-a oferi cele mai noi tehnologii pentru consumatorii săi și de a crea experiențe extraordinare pentru oamenii din întreaga lume, și va continua să facă acest lucru prin intermediul unor parteneriate cu branduri inovatoare și creative, precum Leica și Galeria Saatchi.

Despre Galeria Saatchi

Galeria Saatchi a fost înființată în anul 1985, cu scopul de-a pune la dispoziție unui public cât mai larg și de-a face accesibilă arta contemporană, prin furnizarea unei platforme inovatoare pentru artiștii în curs de dezvoltare, oferindu-le șansa de-a arăta lumii întregi munca lor. De-a lungul ultimilor 5 ani, Galeria Saatchi a găzduit 10 dintre primele cele mai vizitate 15 expoziții din Londra, potrivit studiului realizat de The Art Newspaper privind gradul de vizitare al muzeelor, si este, de asemenea, clasată printre primele 5 cele mai apreciate muzee din lume pe Facebook, Instagram, Twitter și Google+. Website-ul Galeriei Saatchi a devenit un loc de întâlnire la nivel global pentru persoanele interesate de arta contemporană.

Accesul la toate expozițiile din cadrul Galeriei Saatchi este gratuit.

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.