Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Heinner lansează programul de educație pentru nutriție prin acțiunea „Un măr pe zi”, dedicată copiilor din clasele 0-IV

0

500 de elevi din clasele 0-IV ai Școlii Generale nr. 307 din București vor primi zilnic câte un măr și vor participa la ore speciale de educație în nutriție susținute în școală de către un medic nutriționist. 

  • „Un măr pe zi” este prima acțiune din programul național de educație pentru nutriție dedicat copiilor care va include ore de educație în nutriție, precum și editarea și distribuirea în școlile din România a „Ghidului de Nutriție”, în parteneriat cu Asociația STOP Hunger și Sodexo

Untitled-2

Heinner lansează programul de educație pentru nutriție dedicat copiilor cu vârste între 6 și 10 ani prin inițiativa „Un măr pe zi”, în cadrul căreia va oferi 500 de mere zilnic, timp de o lună, elevilor din clasele 0-IV ai Școlii Generale nr. 307 din București. Prima acțiune din programul de nutriție se va desfășura în perioada 16 octombrie – 16 noiembrie 2014. În următoarea etapă va fi lansată a doua ediție a „Ghidului de Nutriție” adresat copiilor, în parteneriat cu Asociația STOP Hunger și Sodexo, care va fi donat, ca și în campania anterioară din anul 2008, către toate școlile, bibliotecile publice, autoritățile publice și centrele medicale din România.

Proiectul „Un măr pe zi” debutează cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației, sărbătorită anual în data de 16 octombrie, și își propune să participe la creșterea conștientizării importanței unei alimentații sănătoase în rândul copiilor. Pe parcursul următoarelor patru săptămâni, cei 500 de elevi incluși în proiect vor primi în fiecare dimineață câte un măr și vor participa la ore speciale de educație în nutriție, în cadrul cărora Dr. Anda Avramescu, medic nutriționist și voluntar în cadrul Asociației STOP Hunger, le va dezvălui copiilor importanța unei nutriții sănătoase.

            „Principiile unei alimentații sănătoase sunt deprinse de copii încă din primii ani de viață, iar buna educație de acasă trebuie să fie susținută și la școală,” declară Dr. Anda Avramescu, medic nutriționist și voluntar în cadrul Asociației STOP Hunger. „Elevii din școala generală se află într-o perioadă de creștere în care un meniu diversificat și preparat sănătos, alături de mișcare, reprezintă cheia unui stil de viață sănătos.”

În cadrul acțiunii „Un măr pe zi”, elevii Școlii Generale nr. 307 sunt invitați să participe la un concurs de desene cu lucrări proprii realizate pornind de la tema un stil de viață sănătos. Toate lucrările înscrise în concurs vor fi expuse într-o expoziție organizată în școală, iar copiii vor fi premiați, prin tragere la sorți, cu produse electrocasnice Heinner și vor fi încurajați să păstreze bunele obiceiuri de nutriție sănătoasă.

„O alimentație echilibrată pentru elevi duce la o dezvoltare armonioasă care este absolut necesară pentru o bună performanță școlară,” declară Pr. Doina Petreanu, consilier educativ în cadrul Școlii Generale nr. 307. „Am văzut astfel în programul de nutriție o oportunitate bună de a le oferi sprijin elevilor și părinților inclusiv din partea unui nutriționist în adoptarea unei alimentații diversificate și echilibrate, pentru ca ei să se poată bucura de frumusețea copilăriei.”

            „Suntem conștienți de cât de important este să educăm copiii în direcția unei alimentații sănătoase și cât de mult îi influențează ce învață de mici în viață lor mai târziu,” declară Gabriela Popa, Brand Manager Heinner.În egală măsură, pentru a avea o mâncare sănătoasă trebuie să știm să alegem instrumentele potrivite care respectă standardele de calitate cele mai înalte. În acest sens, Heinner s-a preocupat întotdeauna să ofere electrocasnice din materiale potrivite pentru alimente sănătoase.”

Inițiativa „Un măr pe zi” continuă acțiunile campaniei „Să creștem sănătoși”, susținută de Asociația STOP Hunger, de a promova un stil de viață sănătos.

Despre Heinner

Lansat în 2011, Heinner oferă o gamă completă de electrocasnice concepute pentru îmbunătățirea modului de lucru în gospodărie în utilizarea de zi cu zi. Gama include electrocasnice precum aspiratoare, roboți de bucătărie, mașini de tocat, mașini de spălat, aparate de aer condiționat etc. Cu un design compact și funcții multiple, produsele Heinner reprezintă combinația ideală între confort, utilitate și funcționalitate.

Electrocasnicele Heinner respectă cel mai înalt standard de calitate și siguranță recunoscut în Uniunea Europeană, GS (Geprüfte Sicherheit). Produsele sunt confecționte din matariale care asigură o alimentație sănătoasă precum ceramică, teflon, sticlă, oțel inoxidabil alimentar și fontă smălțuită.

Despre STOP Hunger

Asociația STOP Hunger a fost înființată în România în anul 2008, cu sprijinul companiei Sodexo, continuând eforturile de combatere a sărăciei și a vulnerabilității sociale începute la nivel mondial în anul 1996 prin programul STOP Hunger, inițiat în Statele Unite ale Americii.

Asociația STOP Hunger este independentă, Sodexo fiind partenerul constant al STOP Hunger în implementarea proiectelor derulate, iar angajații companiei voluntariază în cadrul acțiunilor Asociației, menite să îmbunătățească calitatea vieții unor categorii vulnerabile, precum copiii și batrânii.

Mai multe detalii despre programele Stop Hunger în România găsiți la adresa www.stophunger.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.