Handbalul romanesc, in elita Europei! Din nou!

3

de Lucian Ghetu, 17 decembrie 2010

In anul 2000, Romania organiza Campionatul European de Handbal Feminin. La acel moment, beneficiind si de terenul propriu pe care juca, echipa nationala de handbal feminin a Romaniei ajungea in semifinalele competitiei unde era eliminata de campioana europeana din acel an, echipa Ungariei. A urmat meciul pentru locurile 3 – 4, meci de asemenea pierdut de echipa Romaniei in fata Rusiei. Clasarea pe locul 4 din acel an a fost cea mai buna pozitie din istoria campionatelor europene (campionate care au totusi o istorie recenta, prima editie fiind in 1994 iar desfasurarea acestora fiind din 2 in 2 ani).

In 2010, la Campionatul European de Handbal Feminin din Norvegia – Danemarca am ajuns din nou intre cele mai bune patru echipe europene.

Poate ca…

Poate ca aceasta performanta era de asteptat din partea echipei noastre nationale, avand in vedere evolutia din ultimii ani a valcencelor de la Otchim care ne-au obisnuit cu prezenta constanta in fazele superioare ale Ligii Campionilor.

Poate ca avem o noua generatie de aur si in handbal.

Poate ca am ajuns din nou in elita Europei pentru ca avem in echipa jucatoarea cu cele mai multe reusite ale competitiei (Cristina Neagu) si pentru ca avem unul dintre cei mai buni portari (Talida Tolnai).

Poate ca am ajuns in varf pentru ca am plecat in Norvegia – Danemarca fara nici un obiectiv.
Poate ca aceste fete ne vor aduce si mai multe bucurii reeditand performante obtinute de-a lungul istoriei handbalului doar la Campionatele Mondiale:
–    1956 – Campioane Mondiale (echipa de 11 jucatoare)
–    1960 – Campioane Mondiale (echipa de 11 jucatoare)
–    1962 – Campioane Mondiale
–    1973 – Vicecampioane Mondiale
–    2005 – Vicecampioane Mondiale

Poate ca ar trebui sa ne focusam si sa dam mai multa atentie domeniilor in care putem performa si nu sa punem accentul si sa le mediatizam pe cele in care suntem doar mediocri; in speta fotbalul (si asta o scrie un microbist convins).

HAI ROMANIA!

PS: Multumim Lucian!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

3 comentarii

  1. Pingback: polimedia.us/fain/

  2. Pingback: No comment! Doar respect si felicitari! | RomaniaPozitiva

Comentează