Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Hai la sport pentru un mediu curat, în deplină siguranţă!

0

Esti invitat(ă) la 10 kilometri de alergare sau mers susţinut, singur sau împreună cu cei apropiaţi, pe traseul ales de voi. Pe 22 august 2020, mişcarea este bună atât pentru sănătatea noastră, cât şi a Planetei!

Asociaţia ViitorPlus îţi propune să alergi/mergi pentru păduri şi o natură curată, în cadrul ediţiei „virtuale” din acest an a UNIQA Asigurări Bucharest Family &10K. Fii unul dintre participanţii standard, blue, green sau Galantom! Aici ai toate detaliile.

Înscrie-te la eveniment până pe 6 august, spune-le şi prietenilor, familiei, colegilor şi împreună cu pasionaţi de mişcare din toată ţara, reuniţi virtual, transmiteţi mesajele voastre de susţinere pentru proiectele societăţii civile afectate de criză COVID-19. Printre aceste ONG-uri se află şi ViitorPlus, care are nevoie de susţinere pentru programele de împădurire şi educaţie pentru mediu: „Adoptă un copac!” şi „ecOprovocarea”.

Cum au fost afectate cele 2 programe ViitorPlus?

Plantarea puieţilor din cadrul „Adoptă un copac!” care se făcea cu voluntari (peste 1.000 de persoane îşi confirmaseră prezenţa în această primăvară) a trebuit realizată în această primavară cu o firmă specializată în plantări, ceea ce a crescut considerabil costurile proiectului. Cu toate acestea, în prima parte a anului 2020, ViitorPlus a plantat peste 4 hectare de pădure în judeţele Dolj şi Călăraşi.
Eforturile derulării proiectului de împădurire continuă. ViitorPlus are nevoie de fonduri suplimentare pentru contractarea firmelor specializate în plantarea propriu-zisă.

Şi proiectul educaţional “ecOprovocarea” aflat la editia a X-a a fost afectat de modificarea programului şcolar şi a restricţiilor legale. Activităţile practice de voluntariat scolar: plantări, reciclări, curăţare areale naturale ş.a. au trebuit suspendate şi întreaga activitate s-a putut realiza numai online. Cu toate acestea, în primele luni ale concursului (octombrie 2019 – februarie 2020), înaintea restricţiilor impuse de criza COVID-19, s-au obţinut rezultate spectaculoase, de exemplu: 97.2 tone de deşeuri colectare pentru reciclare, 1.000 de saci de deşeuri strânse din natură, aproape 20.000 de puieţi plantaţsi.

ViitorPlus are nevoie de susţinere financiară pentru adaptarea materialelor educaţionale în vederea predării online şi derulării activităţilor practice individuale.

Puteţi citi aici mai multe informaţii despre cum se pot implica atât persoanele fizice cât şi companiile în evenimentul din 22 august şi susţine ViitorPlus şi proiectele afectate de criza COVID-19.

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.