Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Hacking for Humanity Romania 2018: Hackatonul Faptelor Bune și al Inovației Sociale

0

Hacking for Humanity Romania 2018: Hackatonul Faptelor Bune și al Inovației Sociale HACKING FOR HUMANITY ROMANIA 2018

Girls in Tech Romania invită pasionații și pasionatele de development, design, product și marketing la cea de-a 2-a ediție a hackatonului faptelor bune și a inovației sociale: Hacking for Humanity Romania 2018. În cadrul hackatonului vom propune și dezvolta soluții la probleme sociale legate de ecologie, autism și dezastre naturale.

Hacking for Humanity Romania 2018 se va desfășura pe parcursul a 2 zile – de Vineri seara, 22 Iunie, până Duminică seara, 24 Iunie la DB Connect. Hackathonul va găzdui peste 15 echipe de “hackers ai inimii” și 3 ONG-uri care își doresc să-și îndeplinească mai bine misiunea socială folosind inventivitatea și creativitatea tehnologiei: Lucruri Gratis, Family Hope Autism și Re:Rise.

Duminică, 24 iunie, publicul este invitat începând cu ora 14:30 la prezentările echipelor, urmate votul publicului a celei mai populare echipe, un cocktail de socializare și anunțarea celor 3 echipe câștigătoare. Premiile hackatonului de ridică la o valoare de peste 10.000€. Înscrierea atât pentru hackers cât și pentru public este gratuită și se face aici.

HACKING FOR HUMANITY LA NIVEL GLOBAL

Inspirate de dorințele și de reacțiile membrelor comunității, Girls In Tech au hotărât că a sosit timpul să gândească în perspectivă. Cu o experiență de 10 ani în organizare de hackathons, Girls In Tech a creat un model unic de hackathon prin care tehnologia se îmbină cu socialul, creativitatea și inventivitatea cu faptele bune. Dorim să rezolvăm problemele globale acționând local la nivelul organizațiilor neguvernamentale.

Hacking for Humanity Romania 2018 este sprijinit de nume importante din industria IT, precum: Modex, Adobe Romania, EA Romania, Betfair Romanian Development, IBM Romania, Deutsche Bank Global Technology București, Gameloft Romania, Oracle Academy Romania, Google Ireland și Bloomberg, și de comunități partenere precum: Girls Who Code Romania, Smart Everything Everywhere, Code for Romania, Mobile Academy și E-Civis. Companiile sponsor și organizațiile partenere vor aduce un plus de valoare hackatonului prin experiența și expertiza mentorilor care vor fi prezenți pentru a ajuta echipele să creeze soluții cât mai inovative își ducă la bun sfârșit soluțiile dezvoltate.
Girls In Tech – este o organizație non-profit fondată în 2007 în San Francisco de Adriana Gascoigne. Misiunea acesteia este acela de a încuraja femeile pasionate de tehnologie să-și orienteze cariera către domeniile STIM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică). Cu peste 50.000 de susținătoare din toată lumea și 60 de capitole, Girls In Tech sprijină interesul femeilor în tehnologie și startup-uri. Capitolul românesc este condus de Monica Muntean din octombrie 2014. Rămâi la curent cu noutățile Girls In Tech Romania.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.