Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

H3RO by TriChallenge: ETU Sprint Triathlon European Cup

0

H3RO by TriChallenge, cel mai mare eveniment de triatlon din Sud-Estul Europei, a găzduit și un eveniment major din calendarul competițional continental – ETU Sprint Triathlon European Cup, care a confirmat importanța în creștere a României ca organizator de evenimente relevante internațional, dar a și adus puncte importante pentru sportivii români.

Competiția din Mamaia își confirmă statutul internațional și creșterea, ca vizibilitate, și a atras, la startul ETU Sprint Triathlon European Cup, nu mai puțin de 51 de sportivi de elită la masculin și 20 dintre cele mai puternice sportive de elită la nivel continental, la feminin.

Competiția a fost adjudecată, la masculin, de către Samuel Dickinson, urmat de Calum Johnson și Levente Karai. La feminin, s-au impus Yuliya Yelistratova, Marlene Gomez-Islinger și Alessia Orla.

Cei mai bine clasați sportivi români, de altfel și cei aflați în cursa pentru participarea la Jocurile Olimpice din 2020, au fost Antoanela Manac, locul 9 la finalul cursei, care a și strâns puncte importante în clasamentul de calificare pentru Olimpiadă, alături de Felix Duchampt, sportiv în curs de naturalizare, care a concurat sub steagul intermediar ITU, și a terminat competiția pe locul 17.

H3RO by TriChallenge este cea mai mare competiție de triatlon din Sud-Estul Europei, iar la start a aliniat nu mai puțin de 1.300 de participanți, inclusiv 200 de sportivi veniți din toate colțurile lumii. Mai mult decât atât, dintre cei 200 de străini ce au reprezentat 38 de țări, nu mai puțin de 78 de sportivi fac parte din categoria Elite, cel mai înalt nivel de performanță la nivel global.

Evenimentul a avut loc cu sprijinul a 100 de voluntari, 60 de membri ai staff-ului de organizare, 40 de agenți de pază și stewards de traseu.

H3RO by TriChallenge powered by Telekom Sport este un eveniment finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de către ACS SMARTATLETIC, iar valoarea totală a proiectului este de 538.500 de lei.

Competiția a înglobat două Campionate Naționale, Cupa României și Cupa Europeană.

Probele de triatlon pe Distanța Half au reprezentat, totodată, și ultima etapă din circuitul Federației Române de Triatlon – FRTRI Halfdistance. De asemenea, proba olimpică și proba sprint sunt parte din circuitul Triatlon Series Events și Romanian Triatlon Series, H3RO by TriChallenge fiind chiar ultima etapă din aceasta serie.

Până în prezent, pe parcursul primilor zece ani, TriChallenge Mamaia a mai fost gazda a două cupe Europene, punând astfel România pe harta europeana a competițiilor majore de triatlon.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.h3ro.org. H3RO by TriChallenge este un eveniment organizat de către smartatletic.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.