Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

GSK România este în continuare alături de pacienții HIV/SIDA și de familiile lor

0

GSK România este în continuare alături de pacienții HIV/SIDA și de familiile lor și susține campaniile de prevenție și informare de Ziua mondială de combatere a HIV/SIDA

  • Federația UNOPA și GSK România au lansat Bursele “Dorel Pintilie” cu fonduri în valoare de 3.500 de euro
  • ViiV Healthcare continuă programul Positive Action Europe cu finanțări in valoare de 250.000 de lire

logo_gsk_viiv-1

Pe 1 decembrie, de Ziua Mondială HIV, GSK sprijină educarea cu privire la răspândirea și riscurile HIV, prin două programe menite să informeze publicul: Bursele Dorel Pintilie, program inițiat de GSK România împreună cu Federația UNOPA ca sprijin pentru dezvoltarea profesională a persoanelor seropozitive și Positive Action Europe, un program ce susţine educarea și sprijină pacienții cu HIV, dezvoltat de ViiV Healthcare și sprijinit de GSK la nivel global.

Începând cu acest an, Federația UNOPA împreună cu GSK România a iniţiat programul de sprijin în dezvoltarea profesională pentru persoane seropozitive, „Bursele Dorel Pintilie”, în amintirea unui om care, prin munca lui, a fost alături de persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA și a căutat soluţii pentru a crește aderența la tratament şi a izbuti în lupta cu virusul.

Programul „Bursele Dorel Pintilie” urmărește să sprijine atât persoanele seropozitive care urmează o formă superioară de învățământ, precum și pe cele pentru care infecția cu HIV a fost o barieră în calea educației. În urma unei proceduri naţionale publice de selecţie, în cadrul căreia orice persoană seropozitivă s-a putut înscrie cu un proiect personal de formare şi dezvoltare, comitetul de evaluare a selectat 7 aplicaţii. Cele 7 persoane seropozitive au fost sprijinite cu fonduri (între 300 şi 500 Euro) pentru a putea reuşi în ceea ce şi-au propus din punct de vedere profesional.

Astăzi GSK anunţă lansarea celei de a 4a ediţii a programului Positive Action Europe inițiat de ViiV Healthcare. Anul acesta ViiV Healthcare a crescut finanțarea programului și un total de 250.000£ va fi oferit organizațiilor de pacienți pentru anul 2017, în vederea finanțării proiectelor europene de educare, sprijin și suport a pacienților cu HIV. La ultima ediție programul a atras 75 de aplicații de la asociațiile de pacienți din Europa, iar anul acesta organizațiie de pacienți sunt invitate să aplice pentru finanțarea până la 31 ianuarie 2017.

 

În România, până la jumătatea anului 2016 au fost depistați 296 de pacienți noi HIV/SIDA din care 166 cazuri noi HIV și 130 cazuri noi SIDA. De asemenea, au fost înregistrate 72 de decese cauzate de HIV/SIDA (sursa: Compartimentul pentru Monitorizarea și Evaluarea Infecțiilor HIV/SIDA în RO- INBI, Prof. Dr. M.Bals). La nivel global, 78 milioane de persoane au fost infectate cu HIV și 35 de milioane de persoane au decedat din cauza unor complicaţiilor asociate cu SIDA până la finalul anului 2015. Astăzi se înregistrează progrese majore în lupta anti HIV, astfel încât, în decembrie 2015, 17 milioane de persoane au avut acces la terapia antiretrovirală, numărul acesta crescând de la 7,5 milioane în 2010 (sursa: UNAIDS. Core Epidemiology Slides).

Despre GSK: GSK este una dintre cele mai importante companii din lume din domeniul farmaceutic și medical, a cărei activitate se bazează pe cercetare. GSK este o companie globală din domeniul sănătății, care își desfășoară activitatea cu misiunea de a-i ajuta pe oameni să realizeze mai multe, să se simtă mai bine și să trăiască mai mult. Obiectivul GSK este de a contribui, prin toate acțiunile sale, la creșterea speranței de viață a românilor. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.gsk.ro.

Despre modelul de business al GSK: GSK România este singura companie farmaceutică din România care a mers dincolo de dezvăluirea transferurilor de valoare prin introducerea unor schimbări revoluționare în modelul său de afaceri în ceea ce privește colaborarea cu profesioniștii și organizațiile din domeniul sănătăţii.

De la 1 ianuarie 2014, GSK România a încetat toate plățile directe către profesioniștii din domeniul medical și și-a asumat angajamentul de a promova o colaborare mai transparentă și mai echilibrată între industria farmaceutică și partenerii din sectorul sanitar.

Despre ViiV Healthcare: ViiV Healthcare este o companie globală specializată în tratamentul infecției cu HIV și dedicată progresului în ceea ce privește tratarea și îngrijirea pacienților seropozitivi.ViiV Healthcare este o companie farmaceutică independentă care s-a format în 2009 prin îmbinarea capacității și expertizei GSK și Pfizer în gestionarea HIV.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.