Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

GSK lanseaza a treia editie a competitiei de granturi Discovery Fast Track Challenge

0

GSK lansează cea de a treia ediţie a competiţiei de granturi, adresată cercetătorilor din Europa, inclusiv din România, în programul Discovery Fast Track Challenge 2015

  • GSK provoacă cercetătorii ştiinţifici din Europa şi inclusiv din România să se înscrie la Discovery Fast Track Challenge, o competiție special creată pentru a transforma și concretiza cercetarea academică în noi tratamente revoluționare;

  • Cercetătorii care au o idee sau un concept inovator despre un nou medicament pot câștiga o linie de finanțare și cercetare din partea GSK, urmând să colaboreze cu experții companiei pentru a intra într-un proces rapid de implementare și dezvoltare;
  • Ideea competiției este simplă: tu vii cu ideea, noi cu resursele.

GSK

Competiția Discovery Fast Track 2015 se adresează tuturor cercetătorilor indepedenți sau  specialiștilor afiliați unei universități, care au idei de cercetare pentru descoperirea de medicamente inovatoare și sunt interesați de un parteneriat cu o companie farmaceutică de top, menit sa le transforme descoperirile științifice într-un nou produs farmaceutic.

Încă de la lansarea iniţială din 2013, Discovery Fast Track Challenge a atras peste 500 de propuneri din peste 300 de unversităţi, institute de cercetare academică şi spitale din SUA, Canada şi Europa. Înscrierile anterioare s-au axat pe o gamă largă de boli, incluzând malaria, rezistenţa la antibiotice sau anumite tipuri de cancer.

Carolyn Buser, Global Head of Discovery Partnerships with Academia (DPAc) a GSK a declarat: “Discovery Fast Track Challenge este o oportunitate unică de a integra expertiza profundă regăsită în mediul academic cu extinsele cunoştinţe de cercetare şi dezvoltare ale GSK.”

Înscrierile sunt deschise între 23 martie – 24 aprilie şi implică trimiterea unui sumar de o pagină a conceptului de cercetare. Juriul, format dintr-o comisie de experţi ai GSK va selecta un grup de până la 30 de finalişti ce vor prezenta personal propunerile lor.

Vor fi selectate până la 12 astfel de propuneri, din toate regiunile, iar criteriile pentru obţinerea unui astfel de grant țin de gradul de originalitate a lucrării prezentate, capacitatea de aplicabilitate a ipotezei terapeutice, stadiul în care se află cercetarea, impactul pe care noul medicament l-ar putea avea în aria sa terapeutică și nu în ultimul rând, posibilitățile de care dispune instituția de proveniență a cercetătorilor pentru a sprijini pe mai departe cercetarea. Mai mult detalii despre criteriile de înscriere la Discovery Fast Track 2015: www.gsk.com/discoveryfasttrack.

Cercetătorii câștigători vor avea posibilitatea de a colabora cu o echipă de oameni de știință a GSK, printr-un parteneriat oficial, pentru a-și poziționa conceptul de cercetare inovator într-un proces rapid de dezvoltare a medicamentelor noi. GSK este gata să pună la dispozitie condiții de ultimă oră pentru a testa ideile cercetătorilor, precum și toată  expertiza  științifică de care dispune, pentru a înlesni identificarea unor compuşi chimici de calitate.

Competiția Discovery Fast Track este dezvoltată în cadrul Programului Discovery Partnership with Academia (DPAc). Lansat la finele lui 2010 în Marea Britanie, DPAc reprezintă o nouă abordare a descoperirii medicamentelor din zilele noastre, reunind cercetarea și creativitatea mediului academic cu expertiza deținută de GSK în zona farmaceutică, pentru a pune baza unor parteneriate integrate, care pot accelera cercetarea clinică şi descoperirea unor medicamente revolutionare, în beneficiul pacienților. Modelul DPAc este folosit în prezent de catre GSK la nivel global. Până în acest moment, GSK a iniţiat 15 colaborări în 15 arii de boli în întreaga lume.

GSK – una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, al cărei portofoliu are la bază o substanţială activitate de cercetare şi dezvoltare. GSK se dedică îmbunătăţirii calităţii vieţii oamenilor, ajutându-i să realizeze mai multe, să se simtă mai bine şi să trăiască mai mult.In România, obiectivul nostru este să contribuim la creşterea speranţei de viaţă a românilor, cea mai scazută din Uniunea Europeană, precum şi la creşterea calităţii vieţii acestora. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.gsk.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.