Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

GSK Consumer Healthcare a donat Fundației United Way România 55.100 de lei, pentru sprijinul persoanelor vulnerabile în criza Covid-19

0

Pentru a ajuta persoanele cele mai vulnerabile în criza provocată de pandemia de Covid-19, GSK Consumer Healthcare a donat Fundației United Way România 55.100 de lei. Datorită acestei donații, peste 165 de vârstnici din București au primit pachete cu alimente și produse igienico-sanitare. De asemenea, au fost achiziționate materiale de protecție sanitară pentru medicii și asistentele care ajută bolnavii în prima linie, în cadrul Spitalului Colentina din București.

În urmă cu câteva luni, 12.900 de copii săraci, mame singure, tineri defavorizați și bătrâni bolnavi primeau, prin programele United Way România, hrană, rechizite, medicamente și ajutor financiar care le asigurau un trai decent și o speranță pentru viitor. Azi, pandemia de Covid-19 este aici și viețile tuturor sunt afectate.

Prin acțiunile pe care le desfășoară în această perioadă atipică și cu sprijinul organizațiilor partenere, United Way România ajunge la cei care au mai mare nevoie de ajutor, oferindu-le alimente, medicamente sau produse de igienă. Bătrânii, categoria cea mai vulnerabilă în fața Covid-19, trăiesc în și mai mare izolare și au nevoie imediată de mâncare, produse sanitare și medicamente. De aceea, United Way România a direcționat o parte din donația GSK Consumer Healthcare către vârstnicii defavorizați, ajutând peste 165 de persoane să facă față acestei perioade dificile.

Donația merge și către medicii si asistentele din prima linie. Fundația a achiziționat 8.000 de mănuși, 17 combinezoane, 1.100 de măști NK95 și 200 de perechi de ochelari de protectie, care vor fi puse la dispoziția personalului Spitalului Colentina din București. 

GSK Consumer Healthcare a donat, de asemenea, și 3000 de bucăți de pastă de dinți și 3000 de periuțe de dinți, care au fost distribuite comunităților defavorizate din București – copiilor din centrele susținute de United Way România – și bolnavilor internați la Spitalul de Urgență din Timișoara.

Prin programele sale în sănătate, United Way România sprijină seniorii care au o situație materială precară și/sau care trăiesc singuri, oferindu-le mâncare, suport emoțional, medicamente sau servicii medicale de bază.

GSK Consumer Healthcare este un partener consacrat al Fundației United Way România, colaborarea companiei cu fundația având, deja, tradiție.

,,În această perioadă de criză fără precedent, categoriile de persoane vulnerabile au mare nevoie de ajutor. Fundația United Way România face toate eforturile pentru a identifica și sprijini comunitățile defavorizate, însă fără suportul partenerilor noștri, printre care se află și GSK Consumer Healthcare, aceste eforturi ar rămâne fără ecou. De aceea dorim să le mulțumim atât pentru implicarea de-a lungul timpului, cât și pentru ajutorul oferit în aceste împrejurări aparte”, spune Adriana Dobrea, Director Executiv United Way România.

###

Despre United Way România

United Way România este o fundaţie românească afiliată la United Way Worldwide, SUA, a cărei activitate se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: acces la o educație de calitate, servicii bune de sănătate și un venit suficient pentru a întreține o familie. Acționăm ca un organizator comunitar, mobilizând o rețea extinsă de parteneri din comunitate – ONG-uri, companii, instituții publice, lideri din societatea civilă, donatori și voluntari – să își coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv. Programele United Way România sprijină anual peste 12.000 de persoane în dificultate, cu susținerea a peste 3.000 de donatori individuali, 36 de donatori majori, 70 de companii şi peste 1.000 de voluntari.

Despre GSK Consumer Healthcare

GSK este o companie farmaceutică globală a cărei misiune este de a ajuta oamenii să realizeze mai multe, să se simtă mai bine, să trăiască mai mult.

Divizia Consumer Healthcare dezvoltă și comercializează medicamente fără prescripţie medicală si produse de îngrijire orală, branduri preferate de către pacienţi şi consumatori și recomandate de experți.

De 30 de ani, GSK Romania promoveaza progresul în domeniul îngrijirii sănătăţii populaţiei din România şi suntem hotărâţi să avem în continuare acest rol. Pentru mai multe informatii, accesati www.gsk.ro si www.gsk.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.