Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Grupul Purcari lansează un apel la solidaritate și anunță donații către mai multe spitale din Republica Moldova și România, pentru a susține lupta împotriva coronavirusului.

0

Grupul Purcari lansează un apel la solidaritate și anunță donații consistente către mai multe spitale din Republica Moldova și România, pentru a susține lupta împotriva coronavirusului.

Crama Ceptura direcționează 125.000 de RON către spitalul Județean din Ploiești

În România, Crama Ceptura, parte a grupului Purcari, va direcționa 125.000 de RON către spitalul Județean din Ploiești, bani din care se vor achiziționa tehnică edical și echipamente de protecție pentru cadrele medicale pentru a susține lupta grea a acestora împotriva coronavirusului.

500,000 de RON puși la dispoziție de Grupul Purcari în România și Republica Moldova

Contribuția totală a grupului Purcari în cele două țări va fi de 500,000 de RON, din care MDL 1,000,000 (250,000 de RON) din partea fondatorului Grupului, domnul Victor Bostan.

Banii vor fi directionați către un fond adresat exclusiv combaterii epidemiei de COVID-19 în Republica Moldova și România. Proiectele individuale care urmează să fie finanțate din acest fond vizează de la achiziții de ventilatoare pentru plămâni, la suport pentru personalul medical și ajutarea bătrânilor rămași în izolare.

”Profităm de ocazie pentru a apela la reprezentanții business-ului să contribuie în măsura posibilităților la depășirea acestei mari provocări. Nu vom putea construi un business de succes fără să asigurăm sănătatea și prosperitatea societății și comunităților în care trăim. Acum mai mult ca niciodată, este important să demonstrăm solidaritate și să creăm un front comun contra acestei pandemii.” sunt de parere reprezentanții Grupului Purcari.

Despre Crama Ceptura

De 15 ani de zile, Ceptura Crama Ceptura, parte a Grupului Purcari ne aduce împreună. Înființată în 2005, Crama Ceptura are astăzi o echipă puternică de profesioniști dedicați și o capacitate de producție extinsă, alături de echipament tehnologic sofisticat, de ultimă generație. Totul pentru a valorifica la maxim cele 14 zile în plus de soare pe care natura le oferă. De mai bine de 15 ani, calitățile deosebite ale vinului produs la Crama Ceptura sunt apreciate nu doar de consumatorii din România, dar și de amatorii acestei nobile băuturi de calitate de peste hotare.  Din 2005, din inima podgoriei Dealu Mare, pleacă spre paharele pasionaților de vinuri, cele mai bune soiuri realizate de specialiștii noștri enologi: Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot, Syrah, Muscat Ottonel, Pinot Noir.

Apel la solidaritate: împreună mai puternici contra virusului

București, Chișinău, 24 martie 2020

Prieteni,

Trăim momente de grea cumpănă și mare incertitudine, intrând într-o criză care lovește cel mai mult în cei mai vulnerabili. Purcari beneficiază de o poziție operațională și financiară puternică, dar succesul nostru depinde de bunăstarea societății în care activăm. Nu vom putea trece de această năpastă fără să ne unim forțele, contribuind cu toții și punând fiecare umărul contra acestui virus. De aceea, la Purcari, am decis următoarele:

 • Grupul Purcari va contribui MDL 1,000,000 (RON 250,000), supliniți de un extra MDL 1,000,000 din partea fondatorului Grupului, domnul Victor Bostan, ajungând la un total de MDL 2,000,000 (RON 500,000), către un fond adresat exclusiv combaterii epidemiei de COVID- 19 în Republica Moldova și România. Vom raporta comunității toate proiectele individuale care urmează să fie finanțate din acest fond, de la achiziții de ventilatoare pentru plămâni, la suport pentru personalul medical și ajutarea bătrânilor rămași în izolare acasă.
 • Angajați. Ne confruntăm cu o incertitudine fără repere istorice clare. Dacă lucrurile vor evolua după modelul Italian, ne putem aștepta la sacrificii majore în toate Pentru moment însă, ne asumăm obligația de a minimiza orice măsuri în privința personalului de rând, în primul rând agricultori și muncitori, înțelegând responsabilitatea pentru cei peste 1,000+ angajați și membri ai familiilor lor.
 • Vom continua să menținem planurile noastre de aprovizionare, din moment ce alte mii de angajați ai partenerilor noștri, multe din ele afaceri mici și fermieri, depind de capacitatea noastră de a continua să achiziționăm bunurile și serviciile lor.
 • În spiritul solidarității, dar și al prudenței și responsabilității financiare, echipa lărgită de management, va accepta reduceri salariale, care inclusiv urmează să suplinească contribuția Purcari pentru comunitate dar și protecția salariaților în paliere de venituri mai mici, în următoarea formulă:
  • Consiliul de Administrație
   • Președinte al Consiliului 100% cedare salariu pentru 12 luni
   • Membri ai Consiliului 50% cedare salariu pentru 3 luni
  • Management
   • CEO 50% cedare salariu pentru 6 luni
   • Management top 25% cedare salariu pentru 3 luni

Angajații în afara categoriilor menționate mai sus își vor menține salariul neajustat ca urmare a acestui set de acțiuni. Aceștia sunt bineveniți însă să doneze, în limita posibilităților, organizațiilor din Moldova și România care luptă contra COVID-19. Purcari va egala orice donație cu o contribuție similară.

Profitam de ocazie pentru a apela la reprezentanții business-ului să contribuie în măsura posibilităților la depășirea acestei mari provocări. Nu vom putea construi un business de succes fără să asigurăm sănătatea și prosperitatea societății și comunităților în care trăim. Acum ca niciodată, este important să demonstrăm solidaritate și să creăm un front comun contra acestei pandemii.

Vrem să asigurăm acționarii noștri că suntem într-o poziție puternică pentru a trece de această criză. Suntem conștienți însă, că trăim o perioadă de maximă incertitudine globală și vrem să fim pregătiți pentru orice scenariu de evoluție a acestei pandemii. Vom veni cu comunicate regulate apropo de impactul crizei asupra activității noastre și măsurile pe care le întreprindem.

Vinificatorii din Moldova au fost căliți de mai multe crize de-a lungul istoriei: de la prohibiția sovietică, la tranziția ruinătoare din anii ‘90, la embargourile nimicitoare din 2006 și 2013. De fiecare dată am făcut față acestor provocări și am ieșit mai puternici din ele. În 2013, Purcari pierdea cea mai mare piață de export în urma embargoului, avea restanțe la salarii de câteva luni, datorii bancare de aproape $20 milioane și un EBITDA la zero. Cinci ani mai târziu, listăm compania la Bursa de la București cu o capitalizare de peste $100 milioane. De această dată, intrăm în această criză dintr-o poziție mult mai puternică. Suntem siguri că vom trece cu toții și de această năpastă. Tot de ce trebuie să ne fie frică, este frica în sine.

Fiți sănătoși, stați acasă, puneți umărul.

Victor Bostan                                               Vasile Tofan

CEO                                                           Președinte al Consiliului

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.