Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Grupul Enel este inclus în indicii de sustenabilitate Euronext Vigeo Eiris pentru al cincilea an consecutiv

0
  • Compania și-a păstrat locul în cadrul Euronext Vigeo – World 120, Eurozone 120 și Europe 120, care vor fi actualizați în luna iunie, ca urmare a analizei din prima jumătate a anului 2017
  • Subsidiara Enel din Spania ,Endesa, a fost inclusă în cadrul tuturor celor trei indici

Roma, 29 mai 2017 – Grupul Enel a fost inclus în ediția din iunie 2017 a Euronext Vigeo – World 2017 care desemnează de două ori pe an cele mai sustenabile 120 de companii cu cea mai mare capitalizare de piață a acțiunilor disponibile la tranzacționare din Europa, America de Nord și regiunea Asia-Pacific, după raportarea din prima jumătate a anului 2017.  În același timp, Enel și-a păstrat poziția în cadrul indicilor regionali Euronext Vigeo – Eurozone 120 și Europa 120 care listează cele mai sustenabile 120 de companii cu cea mai mare capitalizare de piață a acțiunilor disponibile la tranzacționare din Zona Euro și din Europa. Enel a fost inclusă în toți cei trei indici de la crearea acestora, în urmă cu cinci ani.

De asemenea, Endesa, subsidiara spaniolă a Grupului Enel, a fost inclusă în cei trei indici. Compania a fost pentru prima dată admisă în indicii World 120 la finalul anului 2014, în timp ce pentru indicatorii Eurozone 120 și Europa 120 a fost inclusă încă de la inițierea acestora.

Indicii Euronext Video Eiris recunosc eforturile companiilor de top care plasează dezvoltarea sustenabilă în centrul planurilor de afaceri. Vigeo Eiris compilează indicii prin analiza a aproape 330 de indicatori pentru fiecare companie, având la bază 38 de criterii ce includ respectul față de mediul înconjurător; angajamentul față de drepturile omului și recunoașterea companiilor pentru “capitalul uman”; relația cu stakeholderii; guvernare corporatistă și etică profesională; integritate în influențarea politicilor în diverse domenii și în eforturile de combatere a corupției; prevenirea exploatării forței de muncă și a deșeurilor în mediul înconjurător de-a lungul lanțului de aprovizionare și subcontractare. Criteriile pentru includerea în cadrul indicilor Euronext Vigeo Eiris sunt actualizate la fiecare șase luni, atfel încât să fie asigurată testarea constantă a activităților de sustenabilitate a companiilor, în funcție de ultimele tendințe și evoluții globale.

În plus față de aceste trei clasamente, Grupul Enel este inclus și în indicii de sustenabilitate la nivel mondial, printre care Dow Jones Sustenability Index World, FTSE4Good, indicele STOXX Global ESG Leaders și Indicele Leadership Carbon Disclosure.

Angajamentul Enel de a respecta cele mai înalte standarde de sustenabilitate a atras din ce în ce mai mult atenția fondurilor de investiții care urmăresc achizițiile de participații în companii responsabile. Conform celor mai recente date, în decembrie 2016, fondurile de tip ISR (Investitor Responsabil Social) dețin 8% din totalul acțiunilor Enel, în creștere față de nivelul de 7,7% din decembrie 2015, și reprezentând dublul nivelului din urmă cu 5 ani – 4% la finalul anului 2011.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.