Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Groupama a asigurat cele trei lungmetraje românești de la Cannes

0

Groupama Asigurări continuă tradiția de a se implica în susținerea cinematografiei autohtone, asigurând filmele „Sieranevada”, de Cristi Puiu, „Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, și „Câini”, de Bogdan Mirică, în sistem barter. Totalul primelor de asigurare reprezintă aproximativ 20 000 de euro.

„Cinemaul este pentru Groupama Asigurări încă de la lansarea în piața din România un domeniu prioritar în termeni de sponsoring. Ne străduim să fim aproape de oamenii care contribuie la dezvoltarea lui în România, de la organizatorii de festivaluri și până la regizori. Suntem onorați că lungmetrajele pe care le-am asigurat în 2015 sunt astăzi în prim plan, în cadrul Festivalului de la Cannes”, a declarat Georgiana Miron, Director Marketing și Comunicare, Groupama Asigurări.

Georgiana Miron Groupama Asigurari

De asemenea, cinematografia este una dintre principalele direcții de sponsoring și ale grupului Groupama, Fundația Gan pentru Cinema fiind unul dintre principalii parteneri privați ai cinematografiei franceze, contribuind de peste 30 de ani la afirmarea și valorizarea noilor talente.
Parteneriatele încheiate local, în sistem barter, pentru realizarea filmelor au inclus asigurări de răspundere civilă, de echipamente electronice, pentru incendiu și alte calamități, CASCO și RCA, cargo și asigurare colectivă de accidente persoane, totalizând apoximativ 8000 de euro pentru lungmetrajul „Sieranevada”, 5300 de euro pentru ”Bacalaureat” și 6000 de euro pentru ”Câini”.

Despre filme:
Lungmetrajul lui Cristian Mungiu, „Bacalaureat”, are pe 19 mai premiera simultan la Cannes și la București, regizorul fiind primul care le oferă spectatorilor din România posibilitatea de a vedea filmul în același timp cu prima lui vizionare la nivel internațional. Aceasta este a treia participare a lui Cristian Mungiu în Competiție, la precedentele două filmele sale fiind recompensate cu trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” și premiile pentru scenariu și interpretare feminină, în 2012, pentru „După dealuri”.

Bogdan Mirică participă pentru a doua oară la Cannes, debutul său în lungmetraj având premiera mondială în secțiunea Un Certain Regard. „Câini” a intrat în atenția selecționerilor de la festival încă din faza de proiect, fiind inclus în Atelierul Cinéfondation în anul 2014. Premiera filmului a avut loc pe 15 mai, acesta fiind realizat în colaborare cu Fundația GAN pentru Cinema, care acordă în fiecare an premiul Un Certain Regard.

„Sieranevada”, de Cristi Puiu, a avut premiera la Cannes pe 12 mai, iar lungmetrajul – primul al cineastului care intră în Competiție – a fost întâmpinat cu elogii de presa internațională: „filmul reușește în mod convingător să ofere spectatorului impresia că se află acolo, ca și cum ar face parte din familie. Acest lucru este realizat nu doar prin prestațiile perfect sincronizate ale actorilor, ci mai ales prin faptul că directorul de imagine Barbu Bălășoiu a filmat totul de la nivelul ochiului și aproape în timp real, cu camera plimbându-se de la un chip la altul și alternând de la o conversație la alta, în camere diferite, ca și cum privitorul ar fi unul dintre personaje”, potrivit Hollywood Reporter.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.