Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Grigore Leșe, Subcarpați și Maria Răducanu vin la Mara Fest, ediția I, Țara Lăpușului

0

Grigore Leșe, Subcarpați și Maria Răducanu vin la Mara Fest, ediția I, Țara Lăpușului – locul unde tradiția se împletește cu noul ce ne înconjoară.

În perioada 18 – 24 august 2014, va avea loc prima ediție Mara Fest, un eveniment „Made in Țara Lăpușului – Maramureș”.

Primele nume confirmate: Grigore Leșe, Subcarpați și Maria Răducanu.

mara fest

ACCES LIBER. Cazare camping cu plată.

Mara Fest, eveniment organizat de Asociaţia Culturală Turn și Fundaţia Esco+ înseamnă 10 concerte, dans, film, teatru, fotografie, activități sportive, trasee turistice, meșteșugărit, tradiții, workshopuri, târguri, activități pentru persoanele cu dizabilități, activități de informare și responsabilizare social, acţiuni pentru copii.

Mara Fest mai înseamnă peste 50 de artiști și artizani, numeroase instituții statale, private și ONG -uri, o echipă de 20 de coordonatori și 50 de voluntari.

Ţară, ţară, vrem ostaşi!

„Suntem o mână de oameni, născuţi şi crescuţi aici, ce ne-am numit Grupul de Reconstrucţie al Ţării Lăpuşului, rechemaţi parcă de nedreptatea celor care au construit aceste pământuri şi care astăzi nu mai sunt. Asta ne obligă ca lucrurile să-şi primească rânduiala cuvenită iar ajutorul pe care –l cerem trebuie înţeles ca şi o datorie de suflet pentru tot ce este authentic  curat şi bun în noi.  Suntem fericiţi ca valoarea nascută din pământul lăpuşan, cel care a uimit o lume întreagă prim simplitatea şi unicitatea talentului său să fie parte din strădania noastră. Mulţumim domnului Grigore Leşe. Mulţumim Subcarpaţi, multumim Maria Răducanu şi celorlalţi oameni care se vor alătura proiectului nostru.” – Adrian Voichiţescu coproducător, preşedinte Asociaţia Culturală Turn.

grigore lese“Vom identifica întregul patrimoniu din toate satele din Ţara Lăpuşului, vom construi o platformă online, vom pregăti pachete turistice şi vom creea astfel o cultură a participării printr-un proiect  numit: “Adoptă un sat” . Vrem ca fiecare sat să benebifieze de un ambasador, de o personalitaţe din zona cultural economică care să ofere ajutor pentru fiecare sat în funcţie de specificul ei. Promitem că bisericile de lemn vechi de sute de ani vor fi restaurate şi trecute în circuitul turistic internaţional. Ăştia suntem, asta ne reprezintă iara MaraFest este o punte pe care vă invităm să o construim împreună. “ – Ioana Leşe coproducător, preşedinte Fundaţia Esco+

Grigore Leșe este primul artist confirmat la Mara Fest, el fiind, de altfel, născut chiar în Țara Lăpușului. Studiază fagotul la Academia de Muzică din Cluj-Napoca, unde obţine titlul de Doctor în Muzică, cu calificativul Summa cum Laudae în 2003.

Predă cursul de etnomuzicologie la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti.

Realizează emisiuni de etnomuzicologie şi etno-antropologie la Radiodifuziunea şi Televiziunea Română, pentru care primeşte importante premii naţionale, precum şi nominalizări la festivaluri internaţionale.
Iniţiază şi coordonează proiectul Ultimii Rapsozi, Institutul Cultural Român, 2008.

Interpretează scenic Doina – matricea muzicală a românilor, inclusă in Patrimoniul UNESCO.

Mai multe aici – fb.com/GrigoreLese

Subcarpați a răspuns, de asemenea, pozitiv la invitația Mara Fest. Pe piața muzicală din decembrie 2010, trupa Subcarpați a scos până acum 3 albume proprii, ce pot fi descărcate gratuit de pe site-ul www.subcarpati.com

Ultimul album  – Pielea de găină – a fost lansat în iunie 2014, la Street Delivery. Mai multe, pe fb.com/subcarpati

subcarpati

Maria Răducanu este al treilea nume confirmat pentru Mara Fest.  Nu-i plac cv-urile şi nici cv-urile n-o plac pe ea. Nu crede în etichetări, “recomandări”, “festivităţi de premiere”. Se consideră o “simplă” cântăreaţă sau, şi mai bine, O BOCITOARE DE RIT BIZANTIN.

maria raducanu

Autodidactă. A studiat vioara şi chitara. Şi literatura franceză, la Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi şi Universitatea Bucureşti.

Începând cu anul 2000, după o pauză de 7 ani, Maria revine în viaţa de club şi festivalieră din Bucureşti şi din ţară, impunându-se ca o prezenţă artistică de prim-ordin (în măsura în care se poate vorbi de recunoaştere a valorii atunci când NU faci o muzică de TARABĂ).
Ultimii ani i-au adus realizări impresionante: opt albume sub nume propriu, dintre care două (PE VALE şi LUMINI) desemnate la Galele Societăţii Civile drept “Cele mai reuşite creaţii discografice de jazz ale anului”. Cântă consistent în ţară şi în străinătate (Statele Unite, Franţa, Germania, Marea Britanie, Portugalia, Albania, Suedia, Polonia, Cehia, Italia, Luxemburg etc).

Despre Mara Fest
Conceput în ideea de a răspunde cerinței publicului de a regăsi în evenimentele majore din țară și acel ceva “românesc”, evenimentul păstrând totuși standardele festivalurilor europene și oferta acestora în ton cu ultimele tendințe, Mara Fest este evenimentul care va impune un nou standard pe piața manifestărilor majore autohtone.

„Pe termen lung, Mara își propune să devină una dintre cele mai mari manifestări culturale din țară, un eveniment asumat de comunitate, perceput ca “al nostru”, crescut pe o bază solidă până la cel mai înalt nivel. Un eveniment în care tradiția se propagă și se împletește cu noul care ne înconjoară. Un festival accesibil, în care fiecare să-și poată găsi un loc preferat” – mai spune Voichițescu.

marafest.ro

facebook.com/inMara

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.