Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Greenpeace România susține un viitor energetic axat în jurul resurselor regenerabile printr-un nou document destinat celor care doresc să investească în domeniu

0

Un nou studiu Greenpeace România îşi propune să faciliteze accesul celor interesați de sursele de finanțare disponibile pentru investiții în domeniul energiei regenerabile și al eficienței energetice la informație și resurse în timp util. Materialul “Surse de finanţare 2014 – 2020. Domeniu: Energie Regenerabilă, Eficienţă Energetică”, adresat potențialilor inițiatori de proiecte în acest domeniu, din mediul administrativ, dar și din mediul privat, face o sinteza a surselor de finanțare disponibile în prezent și în viitorul apropiat, atât pentru mediul rural, cât și pentru cel urban. Studiul, lansat iniţial în luna iunie a acestui an, este disponibil acum în format actualizat pe situl Greenpeace România.

greenpeace-a-dat-startul-campaniei-de-pr-1235b
Materialul urmărește descrierea condițiilor generale de accesare a finanțărilor disponibile prin Programele Operaționale (fonduri alocate de către Uniunea Europeană și Guvernul României) și din alte surse (ex.: Programul BAS România), așa cum sunt prezentate pe website-urile oficiale ale Ministerului Fondurilor Europene și ale Autorităților de management/ Organismelor Intermediare.

Greenpeace susține tranziția către un viitor energetic axat în jurul resurselor regenerabile, cu impact negativ redus asupra mediului, sănătății și economiei, și nedăunător pentru mediu. Studiile Greenpeace arată că ţara noastră are un potențial ridicat pentru generarea energiei din surse regenerabile: până în 2050, România și-ar putea acoperi 84% din necesarul energetic din surse solare, eoliene, termale etc. Această tranziție presupune eforturi și angajamente politice la nivel decizional înalt, implementate prin strategii, legislație şi finanțări. Totodată, tranziția către energie curată are implicații mari și la nivel local și individual prin implementarea de instalații fotovoltaice sau eoliene pentru consum la nivel de gospodărie, fermă sau comunitate.

“Ne dorim ca investițiile în surse curate de energie și în reducerea consumului să devina un fenomen extins în întreaga țară, la toate nivelurile: de la echiparea gospodăriilor la cea a instituțiilor și companiilor. Cu cât vor fi mai multe astfel de investiții, cu atât ele vor fi mai accesibile și mai ușor de implementat. Este important să arătăm că etapa de pionierat se apropie de final și că terenul pentru investiții la scară largă este deja pregătit.”, declară Ionuţ Cepraga, Coordonator de Campanii Greenpeace România.

De altfel, Greenpeace România a echipat în iunie 2015 Școala Gimnazială nr. 1 din Rovinari cu o instalație fotovoltaică de 10 kW. Școala își va reduce astfel atât costurile energetice, cât și impactul asupra mediului, generând practic o parte din energia de care are nevoie pentru a funcționa. “Nu suntem pioneri în domeniu, dar astfel de exerciții sunt relativ izolate în România. Întrucât ne dorim răspândirea cât mai rapidă a unor astfel de proiecte, venim cu acest material în întâmpinarea celor interesați de utilizarea energiei curate.“ , a adăugat Ionuţ Cepraga.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.