Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Greenpeace Romania cere masuri ferme pentru protejarea padurilor virgine

0

Astăzi o echipă Greenpeace România într-o vizită surpriză la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și a transmis d-nei Ministru Cristiana Pașca Palmer mesajul a peste 20.000 de oameni din întreaga lume cu privire la nevoia de a acționa ferm și de urgență pentru salvarea ultimelor păduri virgine ale Europei.

greenpeace3

Greenpeace solicită ca Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor să inițieze și să coordoneze un inventar național pentru identificarea tuturor pădurilor virgine și cvasivirgine din România, să includă cu imediat în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine pădurile nominalizate pentru includerea în lista patrimoniului mondial UNESCO și să impună un moratoriu pe orice fel de intervenții în aceste păduri.

Valentin Sălăgeanu, coordonatorul campaniei de păduri și biodiversitate, i-a înmânat dnei Ministru și o fotografie realizată într-una dintre pădurile cartate de Greenpeace în luna august în cadrul Taberei Greenpeace din munții Făgăraș.

Din păcate soarta pădurilor virgine din România a fost una tristă pentru că până de curând nu le-a recunoscut nimeni valoarea. Ele au fost ignorate și distruse la adăpostul unei legii indiferente. Acum avem instrumentul legal pentru a le proteja și este momentul ca Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor să-și asume responsabilitatea de a le salva,” adaugă Valentin Sălăgeanu, coordonatorul campaniei de păduri și biodiversitate Greenpeace România.

La finalul taberei din munții Făgăraș, din lunga august 2016 Greenpeace a cartat 854 de hectare de păduri virgine pentru a fi incluse în Catalogul Național și 985 de hectare de păduri virgine distruse.

Detalii aici http://www.greenpeace.org/romania/ro/campanii/paduri/tabara/tabara-padurii-la-final/

Petiția este disponibilă aici https://goo.gl/pxUHSG

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.