Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Greenpeace lansează proiectul „Energie verde pentru viitor curat” la Rovinari

0

Greenpeace lansează proiectul „Energie verde pentru viitor curat”
la Școala Gimnazială nr. 1 Rovinari

Greenpeace România a inaugurat astăzi panourile solare oferite școlii gimnaziale nr.1 din Rovinari, printr-un eveniment dedicat elevilor școlii și comunității locale. Proiectul solar face parte din campania Greenpeace de a susține tranziția către un viitor energetic bazat pe resurse regenerabile, cu impact negativ redus asupra mediului, sănătății si economiei, care în același timp să sprijine lupta împotriva schimbărilor climatice.
DCIM121GOPRO

Cele 40 de panouri solare instalate pe Școala Gimnazială nr.1 din Rovinari, a câte 250 W fiecare, vor asigura circa 25% din necesarul de consum al școlii. Instalația fotovoltaică de pe școală va putea furniza energie electrică și în sistemul național, după finalizarea procedurii de racordare la rețeaua de distribuție CEZ, procedură care este în derulare. Ulterior, școala va avea un contor bidirecțional care va permite conectarea la rețea.
Evenimentul a cuprins și o reuniune de prezentare a proiectului către reprezentanți ai primăriilor din localități învecinate, precum Padeș și Cătunele. De asemenea, participanților le-au fost prezentate perspectivele de finanțare pentru proiecte similare.
În paralel, voluntarii Greenpeace au susținut o prezentare deschisă pe teme de mediu, dedicată elevilor școlii beneficiare.
La momentul inaugurării au fost prezenți și dl Dorin Filip, primarul orașului Rovinari și dl Romeo Prunescu, directorul Școlii Gimnaziale nr.1 Rovinari.

„Ne dorim ca investițiile în surse curate de energie și în reducerea consumului să devină un fenomen extins în întreaga țară, la toate nivelurile: de la echiparea gospodăriilor la cea a instituțiilor și companiilor. Cu cât aceste investiții vor prolifera mai mult, cu-atât ele vor fi mai accesibile și mai facil de implementat. Este important să arătăm că etapa de pionierat se apropie de final și că terenul pentru investiții la scară largă este deja pregătit”, a declarat Ionuț Cepraga, coordonatorul proiectului fotovoltaic derulat de Greenpeace.

Pentru a trece la energie regenerabilă este nevoie de eforturi atât la nivel decizional înalt – strategii naționale, legislație, finanțări – cât și la nivel local si individual – implementarea de proiecte, realizarea concretă a tranziției.

Campania Greenpeace continuă prin oferirea potențialilor inițiatori de proiecte în domeniul energiei regenerabile și în cel al eficienței energetice, din mediul administrativ, dar și din mediul privat unei sinteze a surselor de finanțare disponibile în prezent și în viitorul apropiat, atât pentru mediul rural, cât și pentru cel urban.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.