Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Green Report se alătură campaniei Plastic Free July

0

Publicația online de mediu Green Report se alătură unei campanii internaționale care promovează renunțarea la articolele din plastic. Campania se numește Plastic Free July și a luat naștere în 2011. În 2016, peste 1.000.000 de oameni din 130 de țări au acceptat provocarea.

july

Anul acesta, trei redactori Green Report vor încerca să elimine plasticul din viața lor, timp de o lună. Puteți afla mai multe despre motivația lor din acest material video.

În plus, ei au reușit să convingă alți trei colegi să li se alăture. Printre aceștia, se numără și Raluca Fișer, Președintele Asociației Green Revolution:

„Aruncăm în fiecare an 322 de milioane de tone de plastic, adică peste 28 de milioane de camioane de gunoi. Acest plastic ajunge, inevitabil, în ape, mări și oceane și, de acolo, înapoi în hrana din farfuriile noastre. Ce este însă mai grav este faptul că, pe lângă sănătatea noastră, și ecosistemele au de suferit. Experții estimează că, până în 2050, vom avea mai mult plastic în oceane decât pești.

Cred că înainte să cerem guvernelor și companiilor să acționeze, noi, ca cetățeni, ar trebui să dăm un exemplu de bună-practică. Este motivul pentru care voi încerca, alături de echipa Green Report, să renunț pentru o perioadă la plasticul de unică folosință.”

Ce se va întâmpla pe parcursul campaniei Plastic Free July

În fiecare săptămână, redactorii Green Report se vor filma în situații în care ar fi consumat în mod normal plastic, iar apoi vor prezenta alternativele identificate.  Vor dezbate pe tema celor mai eficiente soluții și vor invita cititorii să vină cu sugestii sau cu întrebări.

Astfel, cetățenii vor putea afla: cu ce pot înlocui ambalajele de alimente, cum pot renunța la recipientele produselor de igienă personală, ce soluții pot găsi atunci când vine vorba despre produsele de curățenie și cum vor scăpa de plasticul consumat în timpul liber.

Ai curajul să te alături campaniei Plastic Free July?

Green Report îi invită pe toți cei preocupați de mediu să accepte provocarea Plastic Free July. Fie că ești lider de opinie, activist sau simplu cetățean, ai ocazia să demonstrezi că poți pune în practică principiile pe care le susții. Așteptăm să ne spui cum vrei să te implici, pe adresa office@green-report.ro.

Dacă vrei să afli cum se descurcă redactorii și dacă ai nevoie de inspirație pentru propria provocare Plastic Free July, poți urmări campania pe Green Report sau pe pagina de Facebook a publicației.

Despre Green Report:

Green Report este lider de piață în furnizarea de informații privind protecția mediului și sustenabilitatea în business. Livrează zilnic știri și comentarii, interviuri și opinii, prezintă viziunea experților și oferă inspirație pentru cei preocupați de aceste aspecte. În plus, organizează periodic cele mai ample evenimente de business&mediu – CONFERINȚELE GREEN REPORT.

Despre Asociația Green Revolution:

Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România ce pune în practica măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvoltă proiecte variate, care promovează ți sprijină: mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților și companiilor private și de stat, educația ecologică și respectul față de mediul înconjurător, colectarea selectivă a deșeurilor.

www.green-report.ro

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.