Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Granturi în valoare totală de 380.000 de USD oferite de Romanian-American Foundation ca ajutor financiar de urgenţă foştilor bursieri ai Fundaţiei Dinu Patriciu

0

 Începând de astăzi, The Romanian-American Foundation (RAF) pune la dispoziţia foştilor bursieri ai Fundaţiei Dinu Patriciu, ale căror burse au fost suspendate în ianuarie 2012, granturi în valoare totală de 380.000 de USD.

RAF a decis să acorde acest sprijin financiar de urgenţă pentru a preveni riscul ca bursierii români aflaţi la studii în străinătate să fie nevoiţi să-şi întrerupă studiile la mijlocul anului academic din lipsă de finanţare.

 „Fundaţia a sesizat situaţia delicată a acestui grup de tineri români excepţionali aflaţi la studii în străinătate prin sistarea neaşteptată a burselor lor la mijlocul anului academic. Luând în considerare urgenţa situaţiei, pe de o parte, şi faptul că pentru RAF educaţia este una din ariile programatice majore, consiliul de administraţie a decis să acordăm granturi care să le permită acestor bursieri să-şi încheie anul academic 2011-2012. Mulţumim tuturor celor care s-au implicat ca voluntari alături de echipa RAF în rezolvarea acestei situaţii şi, în special, firmei de avocatură Badea Clifford Chance şi Mihaelei Ciobotea, consultant financiar”, a declarat Roxana Vitan, Director Executiv al RAF.

După analiza amănunţită a fiecărui caz în parte, RAF a identificat 63 de bursieri care, până în prezent, au reuşit să găsească doar parţial surse alternative de finanţare. În paralel, pentru cei care nu îşi încheie studiile în 2012, RAF are în fază de proiect, împreună cu partenerii săi bancari, un produs pentru finanţarea următorului an academic.

Granturile RAF reprezintă un proiect punctual, sunt acordate o singură dată şi doar foştilor bursieri ai Fundaţiei Dinu Patriciu angajaţi în prezent într-un ciclu de studii în străinătate. Pentru a beneficia de acest ajutor financiar de urgenţă din partea RAF, bursierii trebuie să facă dovada statutului lor de studenţi cu rezultate academice bune şi foarte bune prin prezentarea foii matricole şi a unei scrisori de recomandare de la un cadru didactic universitar de la instituţia la care studiază. Bursele acordate de RAF acoperă nevoile financiare ale studenţilor pentru cel de-al doilea semestru al anului universitar 2011-2012, exclusiv. Studenţii calificaţi primesc finanţarea RAF într-o singură tranşă, prin virament bancar direct în conturile lor.

„Vreau să mulţumesc Romanian-American Foundation pentru sprijinul acordat sub formă de bursă, care îmi va fi de real folos pentru finalizarea studiilor în Elveţia în acest an universitar. RAF a fost singura organizaţie din România care m-a contactat din proprie iniţiativă şi mi-a propus soluţii concrete de finanţare, atât mie cât şi colegilor mei români de la alte universităţi din Europa aflaţi în aceeaşi situaţie ca şi mine”, a declarat Octavian Ganea, student în ultimul semestru al programului de master în informatică, la Ecole Polytehnique Federale de Lausanne, Elveţia.

 

RAF le oferă, de asemenea, bursierilor posibilitatea de a se implica în acţiuni de voluntariat alături de partenerii săi. Tinerii pot opta pentru programele „Science Squad” – de matematici şi ştiinţe, „Green & Social” – adresate întreprinderilor sociale şi comunitare sau „Think Tanker” – grup de reflecţie şi analiză a mecanismelor şi modelelor de intervenţie filantropică sustenabilă. Ei pot, de asemenea, interveni ca free lancer-i în orice organizaţie activă în ariile de interes ale RAF, indiferent dacă aceasta este sau nu partener al Fundaţiei.

De la înfiinţarea sa, în octombrie 2009, The Romanian-American Foundation (RAF) a investit peste 3,8 milioane de dolari în finanţarea de proiecte în sectorul non-profit din România. RAF a finaţat până în prezent – integral sau parţial – 14 proiecte complexe în cele trei arii programatice ale Fundaţiei, respectiv educaţie, antreprenoriat şi dezvoltare comunitară.

 

 

 

 

 

 

 

Informaţii generale despre Romanian-American Foundation (RAF)

RAF s-a lansat oficial în România în martie 2010, activitatea sa vizând parteneriate cu organizaţii din sectorul public şi privat şi cu liderii sectorului non-profit din România.

Finanţările RAF sunt acordate doar pe bază de invitaţie. Sunt selectate pentru evaluare programe care susţin creşterea economică şi accesul la oportunităţi,  în cele trei arii programatice ale RAF – educaţie, antreprenoriat şi dezvoltare comunitară.

Constituirea capitalului RAF a fost posibilă prin investiţiile de succes realizate în sectorul privat de către Romanian-American Enterprise Fund (RAEF) în cei peste 15 ani de prezenţă activă în România. Guvernul SUA a luat hotărârea ca, exceptând 25 de milioane de dolari, sumele care s-au obţinut şi se vor obţine în viitor din fructificarea portofoliului de investiţii al RAEF, să fie reorientate către România ca patrimoniu al Romanian-American Foundation. Patrimoniul actual al Fundaţiei este de 50 de milioane de dolari şi se aşteptă ca, în următorii ani, să ajungă la 150 milioane.

 

 

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitaţi www.rafonline.org

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.